Frank Frantzen, en mann med meninger. Foto: Stein Roger Fossmo

Frank Frantzen foretrekker Facebook

Nyeste nye i lokal humorverden: Frank Frantzen, singel mammablogger, Facebook-aktuell i Rune Bjergas regi.

«Videoblogger. Singel. Bor med min mor i blokkleilighet. Mammablogger». Slik presenterer Frank Frantzen (45) seg på Facebook.
Han startet friskt med julekalender som videoblogg, men den ble avsluttet raskt, én uke ut i julemåneden.

– Frank gikk på en smell på julebord, havnet i Hirtshals og seilte på sett og vis rett fram til luke 24, sier Rune Bjerga, Stavanger-komikeren som nå har sluppet til den fiktive bergenseren med egen, åpen Facebook-profil og med bilder i sin Instagram-konto.

Frantzen jobber i Justervesenet, bor i Stavanger, og med et friskt, urbergensk «hallaien» hilser han seerne av sin videoblogg. Temaene spenner vidt. I Julekalenderen lanserte Frantzen alternativ måte å framføre «Deilig er Jorden» på, han hadde konkurranser, han kommenterte kjærlighetslivets utfordringer og heller med karakteristisk latter nok mot slapstick, rent humormessig.

– Frantzens sosiale intelligens er kanskje ikke til fingerspissene høyt utviklet?

– Nei, han har ekstremt bøyde antenner.

En synser

– Hva gjør han i Justervesenet?

– Han har ansvar for å ta imot skjemaene fra gjennomstrømningsmålere for bensin og diesel.

– Er Frank Frantzen også klar for TV eller scenegulv?

– Det kan nok godt være. Han ønsker i alle fall følgere. Mange følgere.  Da kan han begynne å tjene på bloggen, slik at Frank og moren kan få annonsepenger via bloggen og få råd til en Danmarkstur.

– I julekalenderen ble oljeplattformer fjernet én etter én. Aner vi en også politisk interessert blogger?

– Han fikk også besøk av et russisk skip utenfor norskekysten i julekalenderen. Som komiker er jeg ofte forsiktig med hva jeg mener, men jeg kan jo mene litt gjennom Frank. Han er en synser, han observerer, mener litt her og litt der, men går ikke i krigen for meningene sine, sier Bjerga.

En 45-årig og singel mannlig mammablogger tilhører vel sjeldenhetene, men Frank lever ut mammablogglivet gjennom sin mor.

– Her om dagen skulle han kjøre sin mor til Bømlo, til kostymeball i pensjonistforeningen hun er medlem i. De kom én dag for tidlig, og måtte returnere til Stavanger, sier Bjerga.

Monolog

Ellers: Frank blir oppsiktsvekkende godt lurt av sin mor, observerer henne framføre monologen «Finn Stokken» i Våland kolonihage og følger henne i det hele tatt tett. I en videoblogg lurer han på hva «greien med lutefisk» er.

– Frank er nok en figur man enten liker godt eller slett ikke liker. Jeg så nettopp gjennom publisert stoff, og tenkte, «Oi, dette er psycho».