Her er Rogvi Baldvinsson i duell med Zlatan under kvalifiseringen til VM i 2014. Denne sesongen blir Lassa hjemmebanen etter overgangen til Vidar. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP.

Fra Zlatan-møter til seriestart på Lassa

Vidar har før seriestart sikret seg et aldri så lite varp i Rogvi Baldvinsson (26). Han håper at spill i 2. divisjon fortsatt skal gi landslagsplass på Færøyene – og mulighet for spill mot stjerner som Zlatan Ibrahimovic.

Følg RA Sporten på Facebook!

Når rødtrøyene i Vidar starter sesongen 2. divisjon i dag er det med nyervervelsen Rogvi Baldvinsson på plass.

Om du foretar et søk hos bildetjenesten NTB scanpix på stopperen, som flyttet til distriktet med foreldrene som 5-åring, dukker det mye interessant opp.

Baldvinsson befinner seg i dueller med store stjerner som Zoltan Gera, Zlatan Ibrahimovic og Antonio Cassano.

Det færøyske statsborgerskapet gir rett på landskamper. Samtidig er hjemmkjærheten til Ålgård et stadig tilbakevendende «problem» for karrieren. Spesielt etter at Ålgård forsvant ned til 3. divisjon.

Trente med Bryne

I fjor spilte Baldvinsson for danske Fredericia på nivå to. Planen var egentlig å bli, men i vinter meldte hjemlengselen seg igjen. Til tross for at både andre danske klubber, HamKam og Hønefoss var i bildet ble det Vidar – etter å ha trent med Bryne i vinter. EIK, som er motstander i morgendagens seriepremiere, var også på banen.

LES OGSÅ: Fotballsnakkis med lokalfotballen

– Gaute Larsen var grei som lot meg trene med Bryne, men det ble aldri noen reell prat om kontrakt, sier han til RA.

Nå er håpet å kunne holde på landslagsplassen hos Færøyene med Vidar-spill. Baldvinsson trives med EM- og VM-kvalifiseringer for fødelandet.

– Men jeg hadde nok valgt Ålgård om de ikke var i 3. divisjon. Det har jeg også vært åpen om til Vidar. Men jeg må nok spille minst i 2. divisjon for å være landslagsaktuell, sier han.

– Er det ikke nedtur å stadig ta steget fra kamper mot de største stjernene i Europa til Lassa?

– Nei. Det går helt fint. Spesielt ettersom jeg er så vant med det. Dersom jeg hadde spilt lenge på høyt nivå ute i Europa ville det nok vært vanskeligere. Det er en stor bonus å få spille kvalifiseringskamper og jeg føler jeg alltid har taklet omstillingen bra, sier han.

Samboer Holta blir proff

Baldvinsson har foruten Fredericia også vært innom Bristol Rovers i England. Drømmen om mer spill i utlandet er nok på vikende front nå som 26-åring. Det har hjemmekjærheten sørget for.

– Men bør du ikke gå til fransk fotball nå som samboer Malin Holta (toppscorer i eliteserien i håndball) blir proff i sommer?

– Kanskje det. Det blir nok en del turer ned i det minste, sier han lattermildt.

– I så måte var det fint at du ringte nå. Hun har fått så mye oppmerksomhet den siste tiden i media. Det er godt at jeg også kan få litt.
Hvordan Vidar vil gjøre det i år er han usikker på. Men han ser fram til en saftig test på direkten mot opprykksfavoritt EIK i morgen.

–En fin start for oss. Det blir en god målestokk og det er god interesse rundt disse lagene.

LES OGSÅ: Vidar feide Viking-rekruttene av banen