Stavanger

Fra terningkast 1 til 6

Hvilke retter bør du oppsøke på Den spiselige byfest? Vi har smakt oss gjennom 12 alternativer – med varierende hell.

Bilde 1 av 13

Den spiselige byfesten på Storhaug startet opp i går.

I den forbindelse var RA og testet noen av rettene på festivalen.

Mye var veldig bra, noe var direkte dårlig.

Aller best var pizzaen som ble laget i bakgården til Mathallen. Stekt på en miniatyrutgave av en vedfyrt steinovn.

Verst var Ostehusets hamburger, som var både rå og brent samtidig.

Det var også kjekt å få testet de to ølene til mikrobryggeriet Stavanger brygghus, som begge var veldig bra.

På Gladmat kan du spise småretter for noen tiere. På den spiselige byfesten må du belage deg på å bla opp noe mer, selv om det også finnes noen rimeligere alternativer. Prisene på noe av maten er nok litt i stiveste laget.

Pizza med Pancetta (terningkast seks)
Hvor: Mathallen.
Hva: Pizza med økologisk pancetta fra Ask Gård, mozzarella, tomatsaus og basilikum.
Pris: 95 kroner.
Vurdering: Veldig god bunn som kanskje kunne ha vært noe sprøere, men så er det grenser for hva en kan få til med en liten utendørs pizzaovn. Knallgod pancetta, nydelig tomatsaus, enkle og rene smaker og i det hele tatt veldig godt.

Pulled pork-sandwich (terningkast fem)
Hvor: Quality Junk Food fra egen vogn på festivalområdet.
Hva: Craig Whitson har kjørt ut den store grillen sin og sønnene lager maten. Da går det i pulled pork-sandwich med coleslaw i burgerbrød.
Pris: 65 kroner.
Vurdering: Svært godt og mørt kjøtt med forsiktig røyksmak. Ferskt burgerbrød og helt grei coleslaw. Likevel er det akkurat som om vi savner noe, kanskje litt mer saus eller noe, men veldig godt.

Smoothie(terningkast fem)
Hvor: Hverdagsgodt, holder til i bakgården ved Mathallen.
Hva: Selger fire forskjellige smoothier som skal senere selges i Mathallen når denne åpner.
Pris: 20 kroner.
Vurdering: Vi testet den søte varianten. Den smaker av banan og mango. Ganske søt. Samtidig er den veldig frisk, god og rett og slett en herlig smoothie med naturlige smaker. En solid femmer.

Blåbærdrikk (terningkast fem)
Hvor: Utsalg ved Mathallen.
Hva: Blåbærdrikk fra Safteriert på flaske.
Pris: 40 kroner.
Vurdering: Kraftig, rødlilla farge. Lukter av syrlige blåbær. Konsentrert smak av ren blåbærsmak med bitte litt sukker. Denne smaker veldig godt. En sterk femmer.

Spekepølse (terningkast fem)
Hvor: Utsalg ved Mathallen.
Hva: Spekepølse fra Ask Gård. Vi testet chorizoen med navnet Pablo.
Pris: 65 kroner.
Vurdering: Fast og god i konsistensen. Starter mildt i munnen og sparker bedre fra etter hvert. Smaker spicy og godt og er egentlig ganske sterk, men veldig god. Til chorizo å være snuser denne på sekseren.

Risonisalat (terningkast fem)
Hvor: Ostehuset Øst.
Hva: Salat med kort oval pasta og fetaost sammen med paprika, aubergine og selleri
Pris: 30 kroner.
Vurdering: God pasta, god ost, spicy og veldig gode smaker sammen. Prisen er også hyggelig. Anbefales.

Lille Marius (terningkast fem)
Hvor: Drikkeutsalg i Lervigtunet park.
Hva: Lille Marius, et pale wheat ale fra Stavanger brygghus. Det aller første fra mikrobryggeriet, vi testet første batch!
Pris: 65 kroner.
Vurdering: Middels kraftig ravgyllen farge og flott kremhvitt skum. Middels kraftig malt med innslag av sitrus i lukten. Middels fylde og smak av hvete sammen med blomster- og sitrustoner. God og bitter avslutning.

Livsglæde (terningkast fem)
Hvor: Drikkeutsalg i Lervigtunet park.
Hva: En India red ale fra Stavanger brygghus og det andre offisielle brygget til mikrobryggeriet.
Pris: 65 kroner.
Vurdering: Dyp, ravbrun farge og flott lysebrunt skum. Mørk og kandisert frukt sammen med noe lyngblomstaktig i lukten. Nokså kraftig i smaken, som er humlete og god. Kunne hatt noe mer friskhet i avslutningen, men veldig godt.

Svinesmørbrød fra Cuba (terningkast fire)
Hvor: Eat The World på selve festivalområdet.
Hva: En slags toast med svinekjøtt, sylteagurk, ost sammen med noe grønt. I tillegg diverse sauser som du tar på selv.
Pris: 115 kroner.
Vurdering: Saftig og godt kjøtt sammen med god smak av koriander og godt crispy brød. Blir litt for dyr med tanke på hva du får, men en sterk firer.

Fermentert te (terningkast fire)
Hvor: Eimealt, holder til i bakgården ved Mathallen.
Hva: Selger forskjellige typer fermenterte produkter og byr på tre typer fermentert te. Vi testet varianten som er laget av grønn te sammen med rabarbra og tranebær.
Pris: 30 kroner.
Vurdering: Gul, forsiktig uklar farge. Lukter litt vinkjeller. Smaker av te sammen med noe syrlighet. Annerledes, men ikke så verst.

Falafel fra Midtøsten (terningkast fire)
Hvor: Eat The World på selve festivalområdet.
Hva: Falafel med diverse fyll.
Pris: 65 kroner.
Vurdering: Stor falafel fylt med hummus, salat og innpakket i tynn lefse. Spicy og god, men blir etter hvert for mye lefse og i det hele tatt litt tørr.

Hamburger (terningkast én)
Hvor: Ostehuset Øst.
Hva: Ostehuset har flere retter på spiselig byfest. Hamburgeren er en av dem.
Pris: 65 kroner.
Vurdering: Liker du rå og brent kjøttdeig, er dette maten for deg. Vi fikk en nesten rå burger i burgerbrød med coleslaw og tomat. Utover at burgeren var rå, smakte den heller ikke noe godt.

Mer fra Dagsavisen