Elisabeth Røise (35) fikk i 1985 barnestjerne-stempelet etter at hun deltok på Stavangers bidrag til Live Aid sammen med blant andre Rita Eriksen, Sigvart Dagsland og Mia Gundersen. Nå er hun «endelig» plateaktuell igjen, Med Modan Garus «Foxhunting for the future» som slippes mandag.

Fra Live Aid til synthpop

Modan Garu-vokalist Elisabeth Røise (35) har ikke vært med på plateutgivelse siden Live Aid-prosjektet i 1985.

Mandag slippes Modan Garus første album, «Foxhunting for the future». I kveld har Elisabeth Røise, Tore Renberg og Helge Olav Øksendal lanseringsfest på Checkpoint Charlie.

Barnestjerne

- Vi er stolte og storfornøyde med albumet, og nå vil vi få det ut til folket, smiler Elisabeth Røise som ble «kjendis» og fikk «barnestjerne»-stempelet som 12-åring i forbindelse med Live Aid i 1985. «From All of Us» var en singel spilt inn av stavangerartister som Rita Eriksen, Magne Høyland, Mia Gundersen, Steinar Lyse, Per Inge Torkelsen, Sigvart Dagsland med flere. Og ikke minst 12-åringen Elisabeth Røise. Den ble vist som et pauseinnslag på den originale overføringen.

- Det var pappa (Per Røise, red. anm.) som hadde laget sangen, jeg var med å synge, og så ble jeg vel litt maskot, smiler Elisabeth.

Hjemlengsel

Men hva skjedde med Elisabeth Røise etter 80-tallet?

- Musikken har alltid vært en stor del av meg og jeg har vært innom ulike sjangere, blant annet jazz. Jeg bodde i Oslo i åtte år og og var med i både gospelkor og ulike bandprosjekt, forteller Røise for å gi en kort versjon.

I 2001 fikk hun hjemlengsel og flyttet tilbake til Stavanger, hvor hun nå jobber som sykepleier, har to barn og bor på Våland.

- Men jeg har ikke vært med på noen plateutgivelse etter Live Aid, før denne med Modan Garu, forteller hun.

Elsker synth

Sommeren 2006 tok Tore Renberg kontakt og foreslo musikalsk samarbeid. I fjor høst hadde Modan Garu sin livedebut under numusic. Vinterens Bylarm-deltakelse ble en suksess.

- Foreløpig er det bare Bergen og Oslo som er booket, men Modan Garu er noe vi bør komme oss til utlandet med. Det viktigste for oss nå er at albumet er blitt det produktet det har blitt, og så er vi litt åpne for hva som kan skje videre, smiler Røise ambisiøst.

Vil ha mer mix

- Ja, hadde jeg hatt mulighet til å dedikere meg til musikkens verden, så hadde jeg gjort det, sier synthelskeren, og holder fast på 80-tallet.

På albumet synger hun duett med Kaiser-vokalist Janove Ottesen. Selv har hun vanskelig for å plassere synthdominerte Modan Garu i en bestemt sjanger.

- Jeg skulle ønske vi vi var mer åpne for å blande ulike musikksjangere. Vi kan godt bli mer generøse når det gjelder samarbeid, sier Elisabeth Røise og ønsker seg et hus i Stavanger hvor alle, uavhengig av musikksjanger - ville føle seg hjemme.

- Jeg skulle ønske vi ville blande oss mer og bruke hverandre mer i stavangermiljøet, sier Modan Garu-vokalisten.