Fra fire til hundre ansatte på to år

Sopra Steria i Jåttåvågen, har ansatt 28 nye medarbeidere hittil i år.

Denne uken kom medarbeider nummer 100 på plass. Ved utgangen av 2017 hadde Stavanger-avdelingen vokst fra fire til 25 medarbeidere. Rundt juletider i fjor satt det 72 personer i Sopra Sterias nye og moderne lokaler i Jåttåvågen, og hittil i år har konsulentselskapet rekruttert 28 nye medarbeidere. 

– Vi skal ha det «løye» på jobb! Det er medarbeiderne våre som skaper verdiene, og derfor er det viktig å gi dem en utviklende og spennende arbeidshverdag, sier Heidi Ravndal, direktør for digitale plattformtjenester i Sopra Steria Stavanger i en pressemelding.

Ravndal begynte i selskapet som en av de første i Stavanger senhøsten 2016.  Ifølge Ravndal står Sopra Steria spesielt sterkt i olje- og gassektor, men har også betydelige oppdrag innen helsevesenet, finansbransjen og offentlig sektor.

Omstilling og digitalisering

– Vi kom inn i kjølvannet av oljeprisfallet, og fikk etter hvert mange oppdrag knyttet til omstilling og digitalisering. Behovet ble stadig større og vi måtte vokse for å møte etterspørselen. Samtidig begynte jungeltelegrafen å gå i teknologimiljøene i Stavanger. I dag er det stor pågang fra folk som vil jobbe hos oss, sier Ravndal.

– Veksten er organisk og vi bygger sten for sten. Helt fra starten har målet vært å tilby den samme bredden av tjenester i Stavanger som fra hovedkontoret i Oslo. Derfor bygger vi parallelt opp områdene applikasjoner, digitale plattformtjenester og forretningsrådgivning. For tiden rekrutterer vi folk med kompetanse innen rådgivning, infrastruktur, tjenesteintegrasjon, applikasjonsutvikling, skyteknologi og sikkerhet, for å nevne noen områder, sier Ravndal.

Sa opp drømmejobben

I fjor sommer sluttet Kenneth Titlestad i det han kaller «drømmejobben», for å jobbe med sikkerhet hos Sopra Sterias olje-, offshore- og industrikunder i Rogaland.

– Jeg hadde det veldig bra der jeg var, og hadde ingen planer om å flytte på meg. Etter hvert som flere venner og bekjente begynte å jobbe i Sopra Steria og skrøt av den nye arbeidsplassen sin, så ble jeg nysgjerrig. I tillegg la jeg merke til at selskapet hadde gått til topps i Great Place To Work-kåringen flere ganger, noe som styrket det gode inntrykket. Det var tungt å si opp gamlejobben, men jeg har ikke angret ett sekund, sier Titlestad.

Han trekker spesielt fram det sterke faglige miljøet og delekulturen som grunner til at han trives i den nye jobben.

– Jeg lærer nye ting hele tiden, og kan trekke på kompetansen og erfaringene til noen av landets beste hoder innen sine fagfelt. Her er det også spennende oppgaver å bryne seg på. Både IT- og OT-sikkerhet står veldig høyt på dagsorden hos kundene, sier Titlestad.

Historien om Sopra Sterias satsing i Stavanger begynner hverken i oljebyen eller hovedstaden, men i Trondheim. En av konsulentselskapets daværende kunder i Trondheim, oljeselskapet Det Norske, kjøpte opp Stavanger-delen av Marathon Oil. Dermed ble fire medarbeidere fra Sopra Steria sendt til Stavanger for å bistå med supportoppgaver.