Fin Serck-Hanssen åpner sin utstilling i Sølvberget galleri lørdag. Her med speilbildet av seg selv i ett av sine mange fotografier. Foto: Roy Storvik

Fotoutstilling for full musikk

Fin Serck-Hanssen åpner en stor utstilling i Sølvberget galleri med 157 musikkfotografier fra perioden 1979 til 1986, samt nye arbeider som består av 132 musikkportretter av våre lokale musikere.

Fin Serck-Hanssen har siden 1980 gjort en karriere både nasjonalt og internasjonalt. Utstillingen med «Musikkfotografier 1979–1986» har tidigere blitt vist ved Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden, og deler av den har også har blitt vist ved Rockheim Galleri.

LES OGSÅ: Stavanger har fått ny kulturarena

Det er tredje gang Fin Serck- Hanssen stiller ut på Sølvberget. Første gang var i 1996 med utstillingen «Scar». I 2006 var han på plass med utstillingen «Pionérdykkerne fra Nordsjøen». Med andre ord har Serck-Hanssen kommet som en trekkfugl tilbake til Sølvberget med ti års mellomrom.

Elsket musikk

Han begynte sin karriere for norske musikkmagasiner, og dro så til England hvor han utdannet seg ved Derby Lonsdal College of Education. Han har i løpet av sin tid fotografert en rekke kjente internasjonale artister, mange av dem før de ble berømt. Han peker bort på et av fotoene.

– Det fotografiet der tok jeg av det britiske synthrock-bandet Depeche Mode lenge før de ble berømt. Jeg var på den tiden mer interessert i musikk enn i foto, men med fotoapparat fikk jeg tilgang på mange konserter, sier Serck-Hanssen med et smil.

Følg RA på Facebook og Twitter!

Han har foto av en rekke kjente artister, blant annet stjerner som Iggy Pop og R.E.M.

LES OGSÅ: Jordmor solodebuterer etter 20 år som artist

– Du brukte ikke telelinse da du var på disse konsertene.

– Nei, jeg ville gjøre det enkelt som i pønkerens ånd. Utstyrt med normallinse uten blitz og med film med høy følsomhet for å komme så nært som mulig innpå musikerne. Ønsket var å være mer en deltaker enn en observatør, sier fotografen.

Lokale artister

Av de lokale kunstnere som han har fotografert kan vi nevne navn som Alf Terje Hana, Elin Furubotn, Tønes, Frode Gjerstad, Hilde Selvikvåg, Jorunn Hodne, Kjell Inge Torgersen, Morten Abel, Nils Henrik Asheim, Rita Eriksen, Reidar Larsen, Paal Nilssen-Love, Thomas Dybdahl, Randi Tytingvåg i tillegg til 118 andre lokale musikere.

Kunstneren er til stede under åpningen lørdag kl. 15.00. Her blir det musikk av Bård & Børre band og kåseri av Torgrim Eggen. Utstillingen blir hengende til 30. april.

Hver tirsdag i denne perioden, i en time fra kl. 12.30, vil publikum i Sølvberget galleri få en times omvisning, samt musikk i galleriet fra noen av de fotograferte artistene.

LES OGSÅ: 25-årsjubileum for Gosenrevyen