«Fotballsnakkis»: Viking har satt seg mål om å overleve i 2017

Kravet som stilles til Kjell Jonevret i 2017 er å holde Viking i eliteserien. 1,21 poeng i snitt per kamp de siste 14 kampene understøtter at den listen ikke nødvendigvis er legges for lavt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Selv om Viking i de tynneste teorier kan sikre 4. plass i serien – og komme til Europa om RBK vinner cupen – er pilen klart nedadgående sportslig.
Tallenes tale er nemlig ganske så tydelig. I de første 15 kampene av sesongen tok de mørkeblå 1,73 poeng i snitt per kamp. Etter økonomikrise, og spillersalgene i sommer, har tallet dalt til et snitt på 1,21 poeng per kamp. Det vet også Kjell Jonevret.

– Vi er bevisste på dette. Det er også klubben. Vi var klar over at det kunne bli en liten nedtur, og færre folk på kampene, etter sommeren. Det var i alle fall noe vi i sport prøvde å kommunisere. Det er også ganske naturlig at det blir slik. Det er kjedelig, men det er dyrt å være fattig, sier Jonevret til RAs TV-program «Fotballsnakkis».

LES OGSÅ: Slik er den nye handlingsplanen til Viking

– Jeg har sluttet å krangle

Jonevret sier at han ikke forventer så mye krangling på bakrommet om hvor målsettingen skal ligge med dem som styrer i vinter, mest av alt fordi han er lei av å krangle.

– De som styrer har vært tydelige. Vi skal prøve å holde oss. Så har jeg sluttet med å krangle. Jeg orker ikke og får bare skjenn. Men jeg forutsetter at de sørger for at vi har et lag som vi kan holde oss med, sier svensken.

I den nedrykksstriden Viking skal prøve å holde seg unna neste sesong, kan det være at de får selskap av Sandnes Ulf. Lørdag spiller de lyseblå første kvalifiseringskamp mot Kongsvinger, og selv om Pontus Engblom har scoret 26 mål i årets sesong forventer han ikke spesialbehandling.

– Jeg vet ikke. De kikker vel på motstanderen som vi gjør. Men det skal bli gøy å spille disse kampene. Forhåpentligvis blir det flere. Vi er i god form, men må være hundre prosent på i 90 minutter, sier Engblom.

LES OGSÅ: Viking har solgt over 9000 billetter

Nisja misfornøyd med egne prestasjoner

Vidar Nisja er ukens gjest i «Fotballsnakkis». Der snakker han blant annet om overgangen til spill i Obos-ligaen og mangelen på scoringer.

– Antall scoringer har vært langt unna hva jeg forventet. Jeg håper det snart kommer et par til de viktigste kampene, sier han.

Skader har ødelagt mye av sesongen for Nisja i følge han selv, men selv om han er misfornøyd med egen innsats vil han ikke gå så langt som å si at sesongen blir ødelagt hvis laget ikke rykker opp.

 – Jeg vil ikke si det er fiasko om vi ikke går opp. Men vi hadde et mål om opprykk. Det har vi fortsatt en god mulighet for å klare, sier han.

LES OGSÅ: Ti millioner på spill for Sandnes Ulf