«Fotballsnakkis»: – Vi gleder oss til å knuse VBK

Jefferson Lindal har brukt de siste dagene på å øve inn nye triks foran dagens skjebneoppgjør. Der kan Storhaug-laget paradoksalt nok bli sendt ned av en Storhaug-beboer, og Morten Vadla lover å gjøre alt han kan for at det skal skje.

Følg RA Sporten på Facebook!

Allerede da terminlisten ble presentert for nesten ett år siden, har dagen i dag pekt seg ut. Brodds kamp mot erkefienden Vardeneset i siste serierunde ble akkurat så spennende og avgjørende som alle lokalfotballpatrioter håpet på.

– Det kunne ikke blitt bedre regissert. Jeg gleder meg kjempemye, og klarer nesten ikke vente til kampen da vi skal bevise hvem som er best og knuse VBK, sier Brodds giftige kantspiller Jefferson Lindal.

LES OGSÅ: Brodd-poeng sikret drømmefinalen

Har trent inn nye triks

Han har terrorisert forsvar i hele divisjonen kamp etter kamp, og er en stor del av grunnen til at Brodd er så høyt oppe på tabellen som de er.

– Jeg håper å kunne score et par mål på Vardeneset-keeper Krister Vistnes. Vi har trent godt de siste to treningene, der jeg har øvd inn noen ting, så jeg ser fram til kampen, sier Lindal.

Med fem mål og en bråte assist har han bidratt godt, men bak toppscorer Preben Erland er det Petter Olsen Haukali med sine seks mål som har bidratt mest i målkontoen for de grønnkledde på Midjord.

– Sportslig er det veldig viktig å beholde plassen i divisjonen for oss i Brodd. Vi får nytt klubbhus her på Midjord neste år, og hvis vi skal beholde trener Kristian Sørli og de spillerne vi har her er det viktig for oss å vinne. Vi har lyst til å spille på høyest mulig nivå selvfølgelig, sier Olsen Haukali.

LES OGSÅ: Dirigenten slapp aldri taktstokken

Vistnes tror på enkel seier

Paradoksalt nok kan Storhaug-laget bli sendt ned en divisjon av en kar som bor på Storhaug. VBKs Morten Vadla er nemlig klar til å sende Brodd ned.

– Jeg tror alle i Vardeneset hadde likt å sende Brodd ned en divisjon. Vi i VBK har stort sett lokale spillere, mens det i Brodd er nye folk hver eneste sesong. Vi driver på en annen måte, og for oss hadde det vært ekstra kjekt å vise at vår måte er best, sier Vardenesets Morten Vadla.

Lagkamerat og keeper Krister Vistnes har planen klar for å stoppe Brodds bombardement.

– Det blir en enkel 2–0-seier til oss. Vi har slått dem før, og vi kan slå dem igjen, sier Vistnes.

LES OGSÅ: VBK er nøkkellaget i serieinnspurten

– Skulle gjerne avgjort før

Han sier at det ikke blir noe problem å motivere seg til kamp, selv om Vardenesets sesong egentlig er ferdig for lenge siden.

– At folk elsker å hate Brodd tror jeg er et godt begrep, da Øyvind Jacobsen (daglig leder i Brodd) gjør seg hatet flere ganger daglig i sosiale medier, så det er ikke så vanskelig å hate Brodd. Vi girer oss nok litt mer opp, og det gjør også Brodd, så det skaper litt mer ramme og spenning rundt kampen, sier Vistnes.

Det er Olsen Haukali enig i, selv om han gjerne skulle sett at det var litt mindre på spill.

– At det er Vardeneset vi møter i siste runde gir en ekstra spenning til kampen, men vi skulle helst tatt de poengene vi trengte før denne kampen. Da hadde denne kampen blitt mer gøy å spille, nå blir det mer alvor da vi trenger poengene, sier Olsen Haukali.

LES OGSÅ: Nedrykksthriller i 3.divisjon