Sola-trener Knut Ove Joa gleder seg til en ny sesong. – På papiret vil jeg si at Vipers med nesten dobbel dekning av landslagsspillere på alle posisjoner bør være soleklar favoritt, men du skal ikke avskrive Larvik. I tillegg har du lag som Byåsen, Storhamar og Tertnes som tradisjonelt alltid gjør det godt, sier han. Foto: Pål Karstensen

Forventer turbohåndball fra Sola

Med Camilla Herrem på plass håper Knut Ove Joa å legge ytterligere på byggverket sitt i Sola i kampen for å nå håndballtoppen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sola-treneren mener laget hans aldri har hatt en bedre bredde, men at det ville vært idiotisk ikke å bygge spillet rundt hjemvendte Camilla Herrem.

– Du trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne at vi kommer til å utnytte det Camilla er best på, og da vet du at det kommer til å gå fort. Samtidig nytter det ikke å stå å se på avslutningene i angrep, da det må løpes like fort tilbake igjen, sier Joa.

LES OGSÅ: Sola lett videre i NM

– Ikke bare bli tut og kjør

Det er en oppgave Camilla Herrem er mer enn klar for.

– Vi vil spille litt kjappere håndball i år, og det krever at du har flere å rullere på. Det var kanskje litt av problemet til Sola i fjor, at de var litt for få som kunne komme inn på laget fra benken. I år har vi en større bredde, både på trening og i kamp slik at vi kan la noen få seg pauser uten at det går ut over kvaliteten, sier Herrem.

Joa mener folk kan forvente et lag som spiller med høyt tempo, med mye skuddkraft bak i banen og fra sidebackene.

– Samtidig kan det ikke bare bli tut-og-kjør-håndball, da vi må være flinke til å veksle på når vi skal løpe for fullt og når vi skal roe ned, sier han.

LES OGSÅ: Motivert hissigpropp endelig tilbake fra skade

Mer uforutsigbar sekser

Tidligere har Sola hatt en mer fast førstesekser, og ikke hatt så mange spillere å bytte på. Det blir det endring på nå.

– Nå er lagoppstillingen litt mer uforutsigbar, da vi kan sette inn forskjellige spillere i forskjellige roller avhengig av kampbildet og motstander. Den muligheten har vi ikke hatt i så stor grad tidligere, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Camilla Herrem er endelig tilbake i norsk håndball, og brukte ikke lang tid på å finne seg til rette. – Jeg vokste opp her, så jeg brukte ikke lang tid på å finne meg til rette. Men det var veldig deilig å komme tilbake, og vite at du ikke bare er her på besøk, men at du nå skal spille her og bo her, sier hun. Foto: Pål Karstensen

Derfor er han spent på å se hvor mye Sola kan plage de antatt bedre lagene i ligaen.

– Jeg er spent på hvor mye vi kan plage de lagene i år, og da spesielt på hjemmebane. Det er klart at Storhamar er favoritt når de kommer hit, men hvis det kommer mange folk og vi kommer godt ut fra start i den kampen er det klart vi kan vinne. Det hadde også vært bra med tanke på å komme i flytsonen fra starten, sier han.

LES OGSÅ: Sola henter fransk skytter

Forsterker byggverket

Joa går inn i sitt sjuende år, og husker fortsatt den første dagen han gikk inn i Åsenhallen etter at han kom tilbake.

– Siden har vi bygd stein for stein i et fornuftig tempo, og det skal vi fortsette med. Fortsatt er det nok et stykke til toppen, men vi har kommet et langt steg i riktig retning og i år håper vi å ta enda et nytt steg videre. Målet er å komme på øvre halvdel, og så blir det å bygge videre på det fundamentet vi har, sier Sola-treneren.

Onsdag åpner Sola med tv-sendt oppgjør mot Storhamar.

– Jeg har ikke spilt mot Heidi Løke på lenge, så det skal bli gøy å spille mot henne igjen. Jeg tror det blir en god kamp, med mye fart og gjerne også masse nerver siden det er første kamp i sesongen, sier Herrem.

LES OGSÅ: Ellertsen får skryt etter landslagsseier

Blir fortsatt nervøs

For selv om hun har OL-gull, to VM-gull og fire EM-gull, blir hun fortsatt nervøs før kamp.

– Jeg er nervøs fordi jeg fortsatt elsker det å spille kamper. Det er første kampen hjemme, og jeg kjenner at pumpa går bare jeg snakker om det, sier Herrem, som synes det skal bli godt å få gjort unna hjemmedebuten.

Selv om hun er tilbake i Norge, har ikke hverdagen som håndballspiller endret seg så mye for Camilla Herrem, men utenfor har hun nå plutselig et liv.

– Nå har jeg Steffen (Stegavik) hjemme, og mor og far rett borti gaten, jeg har annen familie og venner jeg kan besøke og jeg får med meg mye mer av det som skjer i livene til de jeg er glade i. Før stresset jeg mye med å komme hjem og treffe så mange som mulig i løpet av den ene dagen jeg fikk før jeg måtte dra, mens jeg nå kan leke med nevøer og nieser og ha et liv utenfor banen, sier Herrem som også har jobbet litt på Sola videregående ved siden av.

LES OGSÅ: Herrem tilbake til moderklubben