Trener Pål Gulbrandsen var mest fornøyd med tre poeng mot Kongsvinger lørdag. Spillemessig var det neppe så bra at det hadde hold mot de beste i en tett og tøff kamp, erkjente han etterpå. FOTO: ESPEN IVERSEN

Fortsatt mye å rette på

Oilers–Kongsvinger 6–2. Pål Gulbrandsen vil på ingen måte friskmelde Oilers spillemessig etter 6-2 mot Kongsvinger. Dan Kissel mener på sin side at seieren i det minste ga litt selvtillit.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vi tok tre poeng. Det var det som var viktig, sier Gulbrandsen til RA.

Konsekvensen av poengene er at Oilers kan ta seriegull søndag om Lørenskog snubler i sin kamp mot Lillehammer. Hvis ikke det skjer trenger Oilers ett poeng mot VIF tirsdag for å løfte seriegullet.

Etter en periode med svake og ujevne prestasjoner var håpet at Oilers skulle ligne mer på seg selv mot svake Kongsvinger.

Det gjorde de. Men bare i perioder av kampen.

Gulbrandsen hadde flere ting å sette fingrene på.

Jeg synes vi trenger å jobbe enda mer med det å være direkte, sier treneren.

LES OGSÅ: Gir sesongen godkjent med seriegull

Ikke godt nok mot de beste

For han erkjenner at det som Oilers viste mot Kongsvinger neppe hadde holdt i tette kamper i sluttspillet. Og det er kun en uke unna.

Det handler om å gjøre små men viktige ting som vipper tette hockeykamper i vår favør. Det syntes jeg bare vi tidvis gjorde her. I tøffe kamper må nivået heves, sier treneren.

Sett med defensive øyne slapp Oilers Kongsvinger for ofte til. Bortelaget fikk skutt alt for ofte mot Henrik Holm. Bedre motstandere hadde høyst sannsynlig utnyttet det.

Offensivt eksperimentere Gulbrandsen litt mot Kongsvinger. Han kjørte blant annet en rekke med Christian Dahl-Andersen, Josh Soares og Eric Nystrom. Det fungerte ikke. For å si det enkelt.

De så ut som de manglet kjemi, erkjente han.

SE OGSÅ: Hockeysnakkis

Ga i allefall litt selvtillit

Dan Kissel scoret sammen med Mark Van Guilder to ganger lørdag. Han mente etterpå at laget i det minste kunne ta med seg én viktig ting fra kampen.

Jeg synes vi så ganske solide ut. Dette gir i det minste litt selvtillit til fortsettelsen, sier han.

Kissel vil gjerne ha gull i serien. Spesielt ettersom Oilers har ledet lenge. Men han mener sluttspillet er mye viktigere.

Seriegullet er viktig på grunn av at vi kan velge motstander og få hjemmebanefordel. Det er klart sluttspillet er viktigere for oss, slår han fast.

Oilers kan bli seriemestere søndag om Lørenskog taper i Kristins Hall mot Lillehammer. Spillerne og trenerne har ikke planlagt å samles, men de fleste vil nok ha et halvt øye på oppgjøret.

Jeg håper vi kan ta gull søndag, erkjenner Kissel.

Skjer ikke det er planen klar.

Da er det på med rustningen og ut i krigen mot Vålerenga tirsdag. Da er det finale. Vi har tradisjonelt sett vært gode ved store anledninger og det er mange her som har vært med på det selv. Samtidig går ingenting av seg selv. Men vi ser fram til det om det skjer, sier trener Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Slik var Oilers-Kongsvinger

 

Kampfakta:
Ishockey, Get-ligaen
Oilers-Kongsvinger 6-2 (4-1, 1-1, 1-0)
DNB Arena, 4158 tilskuere
Mål: 1. periode: 1-0 (03.10) Dan Kissel (Van Guilder, Kunes), 1-1 (7.37) Daniel Trnavsky (Mörsky, Lennhammer), 2-1 (12.02) Daniel BNøen Rokseth (Kristiansen, Salsten), 3-1 (17.09) Dan Kissel (Kunes, Kristiansen), 4-1 (18.02) Tommy Kristiansen (Rokseth, Humphries)
2. periode: 5-1 (22.41) Mark Van Guilder (Kristiansen, Salsten), 5-2 (32.00) Preben Birkefot (Osa, Gran Nilsen).
3. periode: 6-2 (50.20) Van Guilde (Hoff, Kissel)
Utvisninger: Kongsvinger 6x2 min. Oilers 4x2 min.
Skudd: 46-25