Fortjent 5-2 seier til Oilers over Frisk Asker

Oilers la grunnlaget for nok en seier med en bunnsolid midtperiode, og selv med et lite skremmeskudd fra Frisk Asker i starten av den tredje perioden kontrollerte til slutt Oilers inn nok en hjemmeseier.

Bilde 1 av 2

3.periode:

60.min: De 3902 tilskuerne tilstede i DNB Arena trampeklapper Oilers av banen etter nok en seier. 5-2 ble det over Frisk Asker, og det er godt fortjent etter at Oilers har vært det klart beste laget i store deler av denne kampen. Frisk var med i starten av kampen, og de første fem-seks minuttene av den tredje perioden, men ellers var Oilers et hakk eller to bedre.

60.min: Frisk Asker reduserer fire sekunder før slutt, da Endre Medby får dyttet pucken under keeper Ruben Smith. Men det spiller ingen rolle.

58.min: Soares forserer over blålinjen og skyter, men Dahlberg fanger skuddet.

55.min: Frisk er fulltallige, mens Dahl-Andersen får muligheten. CDA setter den lke utenfor, men Oilers kjører på igjen nå mot slutten av kampen.

53.min: Sekundet før Oilers er fulltallige er det Frisks Endre Medby som pådrar seg to minutter for tripping. Lorentzen snapper pucken og kommer to mot en sammen med CDA mot Frisk-buret. CDA prøver å få sin tredje målgivende for perioden, men Lorentzen blir hindret av Medby som blir utvist.

51.min: Dan Kissel får to minutters utvisning for usportslig opptreden.

51.min: MÅÅÅL. 5-1 til Oilers. Igjen er det supernykommer Eirik Salsten som putter for Oilers. Klabb og babb ute ved vanten før CDA får pucken ut til Kristian Forsberg. Han finner Salsten, som finner nettmaskene og roer nervene i DNB Arena.

49.min: Tommy Kristiansen prøver å komme seg til avslutning, men vinkelen blir for skrå og han prøver seg på kjøkkenveien. Det går heller ikke.

47.min. MÅÅÅL. 4-1 Oilers. Der kom det sårt tiltrengte fjerde målet for hjemmelaget, og det er Eirik Salsten som får pucken i nettmaskene. CDA får assisten.

46.min: Meget jevnspilt så langt i den tredje perioden. Ingen enorme sjanser til noen av lagene, men Frisk kjemper på for å komme nærmere Oilers, mens hjemmelaget selvsagt ser etter måter å avslutte kampen på med et par-mål selv.

41.min: MÅÅÅL. 3-1. Og der kom det første målet for dagen for Frisk Asker. Vinny Saponari drar seg innover mot Smith, og skyter den på innsiden mellom Smith og målet. Meget trangt nåløyet Saponari fikk pucken gjennom der, men mål ble det. Skal vi få et Frisk-comeback igjen her da?

41.min: Da var den tredje perioden i gang, og det meste tyder på at det også blir den siste. Men Frisk hentet opp 4-0 sist, og nå er de bare tre mål bak.

2.periode:

40.min: Midtperioden er ferdig, og Oilers har økt sin ledelse til 3-0. Hjemmelaget har vært ultrasolide i denne perioden og produsert den ene sjansen etter den andre. To mål har det blitt på de sjansene, og sånn det ser ut nå cruiser Oilers mot nok en seier.

40.min; Stor mulighet for Frisk, men Ruben Smith ligger bokstavelig talt i veien.

38.min: Oilers kjører på og fortsetter å produsere sjanser. Sist ut var Rokseth med skudd fra blålinjen, men Dahlberg reddet. Frisk-keeperen har det imidlertid meget travelt for øyeblikket.

36.min: Kissel og Søberg med en ny stor mulighet, men Dahlberg ligger i veien. Soares kommer til avslutning like etter, men den redder samme Dahlberg med skulderen.

35.min: Oilers har vært veldig gode i denne midtperioden, og har tidvis herjet med Frisk. Men sånn var det også i bortekampen, så spørsmålet er om Oilers klarer å stå hele distansen. Så langt ser det bra ut.

29.min: MÅÅÅL. 3-0 til Oilers. Henrik Solberg kommer alene med keeper, men Dahlberg redder. Frisk-forsvaret slår så pucken rett ut på blålinjen der Spencer Humphries venter. Han sender avgårde et skudd på direkten, som Tommy Kristiansen styrer i mål. Dermed står det 3-0 i DNB Arena.

27.min: Oilers er fulltallige, i det Dan Kissel setter på turboen og fyker mot Frisk-målet. Prøver seg på en dragning, men Dahlberg får lagt igjen det ene beinet og redder med leggskinnet.

25.min: Tommy Kristiansen tar nok en gang turen til utvisningsboksen. Sarpingen får to minutter for krysstakling.

23.min: MÅÅÅL. 2-0 Oilers. Dan Kissel kriger inn 2-0 målet etter mye klabb og babb foran mål. Markus Søberg blir kreditert assist.

22.min: Dan Kissel drar med seg pucken innover mot keeper Dahlberg, men vet ikke helt hva han skal gjøre. Finner ingen lagkamerater og prøver å avslutte selv, men det ebber ut i ingenting.
21.min: Da var midtperioden i gang her i DNB Arena.

1.periode:

20.min: Der var det pause i DNB Arena, og Oilers leder 1-0. Det har vært en spillemessig jevn periode der Frisk har vært fullt på høyde med Oilers og sågar var det beste laget i starten av perioden. Oilers fikk inn det første målet i overtall, men Frisk var utrolig nære på å utligne i sitt ene overtallsspill. Skudd: 11-5.

18.min: Eirik Salsten får to minutter for boardin, og Oilers spiller i undertall. Først 4-3, så 5-4.

16.min: Tommy Kristiansen har vært lite i utvisningsboksen denne sesongen sammenlignet med de foregående, men nå går både han og Oskar Nilsson i fryseboksen for roughing. Akkurat som det skal være der altså.

13.min: Tim Kunes får Oilers første to minutter for dagen for interference.

10.min: Mark van Guilder kommer alene med Dahlberg, men Frisk sisteskanse redder.

7.min: MÅÅÅL. 1-0 til Oilers. Tim Kunes får pucken på blålinjen og smeller pucken mot mål. Skuddet er meget godt, og Kristian Forsberg styrer inn 1-0.

5.min: Josh Soares kommer alene med keeper Nicklas Dahlberg, men den vinner Dahlberg. Frisks Max Krogdahl pådrar seg så to minutter for hekting, og Oilers spiller i overtall. Soares får en ny stor sjanse på direkten, men får ikke styrt pucken på mål.

2.min: Fredrik Lystad Jacobsen hos Frisk får dagens første sjanse, men han setter den utenfor.

1.min: Kampen er i gang.

Før kamp:

Oilers har startet kampene veldig sterkt, for så å gi fra seg initiativet i flere av kampene denne sesongen, og ikke mer enn i sesongens første kamp mot nettopp Frisk da Oilers ga fra seg en 4-0 ledelse. Derfor er det en tent Oilers-gjeng som ikke ønsker å være like gjestmilde denne gangen.

Målkonge Tommy Kristiansen spådde i denne ukens «Hockeysnakkis» at det ble en tøff kamp, men at Oilers skulle spille på den måten som har gitt dem poeng og drøssevis med mål så langt i sesongen. I dagens kamp er han imidlertid satt i andrerekken, sammen med Josh Soares, men uten Eirik Salsten som befinner seg i tredjerekken. Dermed blir en av Oilers mest målfarlige kombinasjoner splittet opp.