Venstres Per A. Thorbjørnsen mener restaurantbransjen lager storm i et vannglass. Foto: Roy Storvik

Forstår ikke bransjens bekymring

Per A. Thorbjørnsen (V) forstår seg ikke på Høyre eller restaurantbransjens bekymring.

Følg RA på Facebook og Twitter!

– I skjenkeutvalget var det bred vilje for å stramme inn servering av sprit. Plutselig hoppet Høyre av sitt eget forslag i saken om restauranter og barer. Da er det oppsiktsvekkende og høyst urimelig at Høyre i ettertid går ut og latterliggjør vedtaket, mener Thorbjørnsen.

LES OGSÅ: Frykter utesteder må stenge med de nye skjenkereglene

Venstre stemte for innstrammingen. Thorbjørnsen mener det er en klar sammenheng mellom sprit og vold. Han mener også at restaurantbransjen lager storm i et vannglass.

– At matbyens renommé svekkes, er underlig. Det er bare å bestille konjakk før klokken 00.30.

– Beskjeden innstramming

Arnt-Heikki Steinbakk (Ap) tror restaurantbransjen overdriver. Han reagerer på at Høyre ikke stemte for eget forsalg.

– Diskusjonen om restaurantinnstrammingene kom seint, og kunne væte bedre. Men vi stemte for forslaget, som kom fra Høyre, fordi beruselsesnivået er viktig å få ned. Dette er noe politiet også har etterlyst. Innstrammingen kan vise seg å være en god ordning, sier Steinbakk, som også reagerer på RAs oppslag hvor Erlend Jordal (H) uttrykte sin bekymring for matbyen Stavanger.

LES OGSÅ: – Nye regler svekker matbyen Stavanger

– Aldeles merkelig at en Høyre-nestor som Jordal indirekte går mot sitt eget parti og posisjonspartiene. Forslaget var Høyres. Dette viser igjen at posisjonen ikke er samlet.

– Det var Venstre og KrF som absolutt ville stramme inn. Derfor kom Høyre med et kompromissforslag, sier Steinbakk.

– Mindre beruselse

KrF forventer mindre beruselse, vold og bråk med innstrammingen.

– I høringen spilte politiet inn ønsket om at de ønsker mindre beruselse på folk som forlater skjenkestedene. Spritinnstrammingen er et svar på det, forklarer Bjørn Tysdal Moe (KrF), som var leder av skjenkegruppen.

LES OGSÅ: Frp krever lovlighetskontroll

– Er ren sprit-innstrammingen et godt forslag?

– Skuespillere ble brukt for å sjekke om utesteder skjenket til fulle folk. Det viste seg at det er mange som fikk servert selv om de spilte overskjenket. Ordningen vil gi mindre beruselse, sier Tysdal Moe.