Forsberg scoret i norsk storseier

Norge herjet med Slovenia i starten av kampen og dro til slutt hjem en komfortabel 5-1-seier i lagets tredje kamp under VM i ishockey.

Med seks poeng etter tre kamper er det fortsatt muligheter for at Norge kan nå kvartfinalen, samtidig som et potensielt nedrykk virker mer og mer fjernt. Selv om gruppa er åpen, bør seks poeng være nok til fornyet kontrakt på øverste ishockeynivå.

Selv om Slovenia hentet opp 0-4 til 4-4 mot Sveits, var det i realiteten kjørt etter 1. periode mot Norge. Norge spilte svært gode første 20 minutter og var effektive foran mål. Mathis Olimb var flyttet opp i førsterekka sammen med bror Ken André og Patrick Thoresen, og nettopp eldstebror Mathis Olimb var mannen bak 1-0 etter 5.57 minutter etter pasning fra Thoresen. Sistnevnte var også servitør da Ken André Olimb puttet pucken høyt og ordnet 2-0 da det var spilt 14.35 minutter.

Revansjesugne

3-0 kom ved Stavanger Oilers-backen Kristian Forsberg. Det var Norges første mål i turneringen som ikke førsterekken sto bak. Sist gang en spiller utenfra førsterekka scoret for Norge var mot Danmark 22. april.

– Vi var revansjesugne etter kampen mot Sveits, da vi ikke var fornøyd med prestasjonene. Vi går hardt ut i første periode og viser at vi er et veldig bra lag, og etter den perioden er vi gjerrige hele veien, sier Oilers-kaptein Kristian Forsberg til Eurosport Norge.

VM-debutant Aleksander Reichenberg var flyttet ned fra 1.- til 3.-rekka, men 24-åringen fra Lillehammer lot seg ikke knekke av den grunn. Han la på til 4-0 med 1.02 igjen av 2. periode. 15 sekunder før periodeslutt reduserte Slovenias Robert Sabolic til 4-1.

Forsberg gleder seg til fri

Slovenia mangler sin store stjerne Anze Kopitar i mesterskapet. Uten Los Angeles Kings-spilleren er laget betydelig mer tannløst enn de kunne ha vært.

Med litt over 40 sekunder igjen gjorde Patrick Thoresen 5-1 for Norge. Det betyr at Norge har en mulighet til å kvalifisere seg til kvartfinalen.

– Nå har vi fri i morra, så først og fremst gleder jeg meg til det. Så får vi se på video og forberede oss til kampen etter det. Nå har vi gjort to bra matcher av tre, men vi er sugne på mer, forteller Forsberg.