Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Fornøyd og skuffet over NTP

Næringsforeningen i Stavanger-regionen er både fornøyd og skuffet over det som ble lagt fram under dagens pressekonferanse om Nasjonal transportplan.

Sammen med Jernbaneforum Sør og Agder-fylkene, reiste en delegasjon fra Jæren, Rogaland fylkeskommune og Næringsforeningen til Stortinget forrige uke for å kjempe for dobbelsporet.

Næringsforeningen mener det er oppløftende at det nå kommer penger til planlegging i første planperiode, noe den mener er det viktigste på nåverende stadium.

LES OGSÅ: 1 billion kroner til transport

– Dobbeltspor og et skikkelig intercitytilbud på Jærbanen vil bety svært mye for utviklingen på Jæren og i Stavanger-regionen. Det har blitt sådd mye usikkerhet om dobbeltsporet, blant annet fordi prosjektet var skjøvet langt ut i tid av fagetatene. Men nå ser det ut som om regionen blir hørt og prosessen er på skinner igjen, sier Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen, i en pressemelding.

Minge synes samtidig det er skuffende at det ikke det blir satt av penger til bygging av dobbeltsporet i denne NTP-en.

– Men å komme videre med planleggingen var det viktigste i den neste fireårsperioden, så ikke byutviklingen blir satt på vent. Så må vi kjempe videre for å få planene realisert ved neste korsvei om fire år, sier Minge.

LES OGSÅ: Krever bomhjelp, E 39 og Rogfast