For få år siden spilte han 2. divisjon - neste år drømmer Furdal (33) om e-cup

Johnny Furdal har på få år tatt steget fra 2. divisjon til å etablere seg i eliteserien. Nå kan spill i Europa med Viking bli det neste steget for 33-åringen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med seier i cupfinalen vil Viking få sjansen i Europa neste sesong. 

– Det er jo noe jeg har lyst til. Om vi klarer å få til spill i Europa hadde det vært helt sinnsykt.

Furdal snakker om sin noe spesielle karriere.

– Det har vært vanskelig. Det har vært oppturer og nedturer. De siste 7-8 årene har det egentlig bare vært et eventyr. Jeg klarer ikke helt å beskrive det. Den dagen jeg slutter å spille fotball skjønner jeg nok hvor gøy det har vært, sier Furdal. 

LES OGSÅ: Styrelederen før cupfinalen: – Det har vært en sinnsyk reise

Tiden i klubben

Furdal kom til Viking midtveis i forrige sesong. Den tidligere Nest-Sotra-spilleren har fått oppleve mye i løpet av sin tid hos de mørkeblå.

– Det var helt surrealistisk med fjorårssesongen. Vi tapte en del kamper, og det så stygt ut. Så snudde vi det hele. Etter det har det vært strålende. Vi er en gjeng som trener hardt og ønsker å bli bedre. Vi kommer langt med innsats. 

LES OGSÅ: Denne historien går pappa Thomas aldri lei av å fortelle Adrian

Gress i desember

Søndagens kamp spilles på gress. Det liker Furdal godt.

– Hadde det vært opp til meg hadde alle spilt på gress. Jeg elsker å spille på gress. I Norge har jo de fleste gått over til kunstgress. Ullevaal stadion skal ha en god gressmatte til søndag, så det blir bra. 

LES OGSÅ: De var med også sist Viking tok en tittel

33-åringen lar det ikke være tvil om hva som gjelder i søndagens kamp. .

– Nå har vi kriget for plassene, og alle har gitt alt. Det er en opplevelse for alle. Det er klart vi skal vinne, avslutter Furdal.