Anders Bastiansen (t.v.) fra Frisk Asker og Tommy Kristiansen fra Stavanger Oilers under kampen i Askerhallen i Asker fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Følte seg snytt for seieren

Frisk Asker – Oilers 2–1 (e.forlengning). Tommy Kristiansen følte seg snytt for seieren i Askerhallen fredag. Både fordi han fikk en scoring feilaktig annullert, men også fordi Oilers var best spillemessig. Frisk fikk vinnermålet etter 75 minutters spill i finaledramaet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Situasjonen hvor Kristiansen fikk et mål annullert kom allerede i den første perioden av kampen. Dommerne oppfattet at Frisk-keeper Kenneth Helgesson hadde blokkert pucken. Det hadde han ikke. Den lå fri og Tommy Kristiansen pirket den i mål.

– Selvsagt er det surt når du klarer å score mål i en finale. Jeg har krigejobben foran mål og skal være i de situasjonene. Når dommerne ikke ser hva som skjer blir man forbannet og føler seg snytt. Samtidig hadde vi mer enn nok muligheter til å avgjøre kampen selv etter det, sier han til RA.

Kraftangriperen har også en viss forståelse for at det går fort og at dommerne har en vanskelig jobb. Her kunne en heller ikke bruke video ettersom de blåste av før han satte pucken inn.

– Jeg skal ikke sage dommerne helt for situasjonen, men han ene sto rett bak målet og burde sett det. Det er kjedelig at de blåser av direkte, sier han.

LES OGSÅ: Slik var den fjerde NM-finalen

Roste Frisk-keeperen

Likevel var Kristiansen storsinnet nok til å rose Frisk og keeper Helgesson for innsatsen.

– Helgesson gjorde sannsynligvis sitt livs kamp, sier sarpingen.

Kristiansen brukte ikke lang tid før tankene vandret til kampen som kommer søndag i DNB Arena. Da håper han andre en Dan Kissel melder seg på i målprotokollen.

– Om du ser på vår rekke i denne kampen så hadde vi hundre sjanser! Flere må melde seg på. Samtidig hadde vi stang ut. Jeg mener vi var klart best og burde avgjort dette. Vi var nok litt uheldige.

LES OGSÅ: Dominans til å glise av

Gulbrandsen fornøyd med laget sitt

Trener Pål Gulbrandsen var enig i det resonnementet etter kampen. Han roste sitt lag til tross for at finaleserien nå minst vil gå over seks kamper.

– Vi gjorde en veldig god bortekamp og produserte en haug med sjanser. Det er bare så synd at vi ikke tok vare på dem, sa Oilers-treneren til TV2 etter kampen.

Gulbrandsen var også stor nok til å rose motstanderen fra Asker.

– Frisk var også gode og Helgesson gjorde en veldig god kamp i målet, sier han.

Selv om mye var bra hos Oilers har Gulbrandsen litt småpirk å sette fingeren på foran søndagens femte finale i DNB Arena.

– Vi hadde nok sjanser til å vinne, men vi hadde også noen muligheter hvor vi passet bort pucken. Blant annet hadde Mark van Guilder en stor mulighet i overtiden, sier han.

Dessverre for Oilers var det Frisk og 18-åringen Magnus Geheb som avgjorde kampen. Det skjedde da han satte fart på mål og styrte inn en fantastisk pasning fra Torstein Nordrum.

Unggutten fra Asker var selvsagt i den sjuende himmel etterpå.

– Det er nesten absurd. Jeg tror nesten ikke at det har skjedd. Det var en fantastisk pasning, sa matchvinneren til TV2 etter kampen.

Kampfakta:
NM-sluttspillet ishockey menn fredag, finale 4. kamp (best av 7):
Frisk Asker–Oilers 2–1 e.f., (0-0, 1-1, 0-0, 1-0), sammenlagt 2–2
Askerhallen, 2800 tilskuere
Mål: 1. periode: Ingen.
2. periode: 1–0 (28.47) Vinny Saponari (Henrik Ødegaard, Petter Kristiansen), 1–1 (31.04) Dan Kissel (Mark Van Guilder).
3. periode: Ingen.
4. periode: 2–1 (74.26) Magnus Geheb (Torstein B. Nordrum, Jonas Berglund).
Dommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star, Roy Stian Hansen, Storhamar.
Utvisninger: Frisk Asker 1 x 2 min. Stavanger 2 x 2 min.
Skudd: 34–49
Gjenstående kamper: 9/4, 11/4 og ev.13/4.