Jostein Ekeland tok selv kontakt med Vidar-trener Morten Jensen for å trene med laget, og Vidars nyansatte trener ble imponert nok til å gi unggutten kontrakt med 2.divisjonsklubben. Foto: Privat.

Følte han ikke ble satset på i Viking

Jostein Ekeland har vært en målfarlig spiss i Viking-systemet i mange år, og har skapt seg et godt navn i lokalfotballen. Nå har unggutten meldt overgang til Vidar, og skal prøve seg i PostNord-ligaen.

– Du har vært i Viking stort sett hele livet, hvordan er det å forlate klubben?

– Jeg følte at jeg ikke ble satset på i Viking, og fikk ikke trene med A-laget. Jeg føler at en treningshverdag med rekruttene ikke er godt nok for min utvikling, og sånn sett var det et ganske enkelt valg.

– Hvilke signaler fikk du fra Viking?

– Jeg har ikke fått noen begrunnelse fra de egentlig på hvorfor de ikke ønsket å satse på meg. De har vel nok spisser fra før da, selv om de ikke scorer nok mål. Jeg synes det var litt rart at jeg ikke fikk sjansen, men de synes vel konkurransen var for tøff.

– Hvordan kom Vidar inn i bildet?

– Jeg sendte en melding til Vidar-trener Morten Jensen og spurte han om jeg kunne komme på trening for å vise meg fram. Det virker som en god gjeng, og kan bli en god utviklingsarena for meg.

– Du har jo fått god erfaring fra 3. divisjon, hva tenker du om å ta et steg opp til den nye PostNord-ligaen?

– Jeg føler at jeg har fått vist fram at jeg er god nok for 3. divisjon, og at et år til der ikke hadde vært litt kjedelig og ikke godt nok for utviklingen min. Derfor ser jeg fram til å spille på et litt høyere nivå denne sesongen og forhåpentligvis gjøre det bra der og vise meg fram.

– Hva er ambisjonene dine på banen?

– Jeg ser på Vidar som en mellomstasjon til noe større. Hvis jeg gjør det bra i 2. divisjon håper jeg at klubber på et høyere nivå vil vise interesse. Målet er å spille i Eliteserien, men hvis det står mellom Viking og andre klubber vil ikke Viking få noen fordeler på det området.

– Ekeland er jo et ganske kjent navn i Stavanger, du håper vel kanskje å bli et like kjent navn som Anbjørn, Øivind og John Helge «Chicago» Ekeland her i byen?

– Det hadde vært kjekt det, for da hadde det betydd at jeg hadde lyktes. Men jeg håper å bli mer kjent for mine sportslige prestasjoner da, for det er vel ikke resten av familien.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Boken om Zlatan Ibrahimovic.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Spille fotball, og score mål. Jeg liker å bidra mest mulig til lagene jeg spiller på.

– Hvem var din barndomshelt?

– Det var Ole Gunnar Solskjær.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Det må være at jeg nok er litt for snill på banen.

– Hva gjør du når du skeier ut?

–Da drar jeg på hyttetur til hytten vår på Sjernarøy.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Det må bli likestilling i samfunnet.

– Er det noe du angrer på?

– Nei, ikke noe som jeg kommer på i farten.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Bernt Hulsker tror jeg hadde vært ganske gøy å stå fast med i heisen, da han virker som en løyen type.