FNB Sandnes står fast ved eksklusjonen av Lind

FNB i Sandnes opprettholder eksklusjonen av Alexandra Eva Lind.

FNB i Sandnes opprettholder eksklusjonen av Alexandra Eva Lind. Dermed går lokallaget imot avgjørelsen fra hovedstyret – og mener det er en personalsak.

Ifølge Stavanger Aftenblad varslet Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Sandnes fredag morgen hovedstyret om sin beslutning.

LES OGSÅ: Partileder Myrhol taus om tillit til FNB-styret i Sandnes

– Vi kommer nå til å henvende oss til styret i Stavanger med en skriftlig tilbakemelding de vi fastholder vårt vedtak om eksklusjon og kommer til å vise i skriftlig form hvorfor vi står fast ved dette, sier Ellen Karin Moen i Sandnes FNB.

LES OGSÅ: Populær politiker kastet ut av bompengepartiet

Ekskludert i brev

Lind mottok 15. september et brev fra Sandnes FNB om at hun var ekskludert fra partiet fordi det lokale styret ikke hadde tillit til henne på grunn av ukollegial opptreden.

Hovedstyret i FNB avgjorde onsdag denne uka å oppheve eksklusjonen. Avgjørelsen ble begrunnet med at de ikke har mottatt dokumentasjon eller grunnlaget for eksklusjonen av Lind, selv om dette er etterspurt gjentatte ganger.

LES OGSÅ: FNB omgjør vedtaket om ekskludering i FNB Sandnes

Ikke mer om grunnen

Moen ønsker heller ikke overfor Aftenbladet å si noe mer om begrunnelsen utover det som sto i vedtaket om ekskludering.

– Jeg registrerer at Lind stiller seg uvitende til begrunnelsene. Da forstår jeg også hvorfor hovedstyret reagerer som det gjør. Men vi mente da, og mener nå, at dette er en personalsak, sier Ellen Karin Moen, som mener innholdet dermed er taushetsbelagt.
 

Fortsatt medlem

Partileder Frode Myrhol opplyser til RA fredag kveld at sentralstyret vil ta grep i lokalpartiet, og at de fastholder sitt omgjøringsvedtak av lokalstyrets eksklusjon av Lind.

– Ingenting er avgjort, men Alexandra er fortsatt medlem i FNB.  Hun blir ikke ekskludert, der er ikke noe som engang ligner på en grunn til at det skal skje, skriver han i en-epost til RA like før klokken 23.

Eva Alexandra Lind skriver i en tekstmelding til RA at hun foreløpig ikke vet hva som skjer videre i partiet, og at sentralstyret nå må ordne opp. 

– Men jeg synes dette er ufattelig trist overfor velgerne våre. Vi har lovet hele valgkampen å lytte til folk, styrke demokratiet og levere gode resultater til innbyggerne. Det hele er rett og slett flaut. Vi må faktisk ikke glemme hvorfor vi stilte til valg og hva vi har lovet velgerne våre.

LES OGSÅ: Alexandra Lind: – Forventer at eksklusjonen får konsekvenser