Flotte soloraid sikret Viking årets første cupgull

Vikings J16-lag var fullstendig overlegne i sin cupfinale mot Strindheim fredag, og godt hjulpet av to strålende soloraid av Hannah Handeland og Smilla Vallotto kan Viking juble for cupgull.

Bilde 1 av 2

80.min: Der er kampen over. Viking var helt overlegne fra første minutt i denne cupfinalen og sikrer de mørkeblås første cupgull for året i overlegen stil.

80.min: Legges til minimum fem minutter i den andre omgangen, etter byttebonanza.

78.min: MÅÅÅÅL. 4-0. Thea Djuve sikrer Vikings første cupgull for dagen med et fint langskudd fra like utenfor 16-meteren.

76.min: Gigantmulighet for Viking. Dina Beate Haugan-Brevik blir satt opp alene med keeper, og skyter i krysset og ned på streken og ut. Utrolig nære mål, men ingen mållinje-teknologi her. Dermed fortsatt 3-0 med kun minutter igjen å spille.

73.min: Tiril Flokketveit kommer inn igjen for Silje Skaara Helgesen.

69.min: Selma Løvås går ut og Elina Lewin kommer inn.

66.min: Emma Myklebust kommer inn for Tiril Flokketveit.

63.min: Viking gjør trippelbytte. Smilla Vallotto, Kristine Milne og Selma Løvås går ut og Helle Aune, Dina Beate Haugan-Breivik og Pia Kvinnesland kommer inn.

59.min: MÅÅÅÅL. 3-0 Viking. Det er tydeligvis soloraidenes aften her i Telenor Arena, siden Smilla Vallotto tar ansvar og gjør som sin lagvenninne Handeland tidligere i kampen. Utfordrer og går rett på Strindheim-forsvaret, kommer seg forbi og setter ballen iskaldt i hjørnet.

56.min: Smilla Vallotto er igjen farlig frempå, og får til et skudd helt nede i hjørnet. Roheim er med på notene og får slått den ut til corner. Den ebber ut i ingenting.

53.min: Malin Torsteinsbø går av til trampeklapp fra de fremøtte Viking-supporterne, og inn kommer Ella Bakke-Andersen.

51.min: Strindheim er på en av ytterst få sjanser, og får sin første corner for dagen. Den fanger Julia Clausen meget bra, og sender lagvenninnene rett i kontra. Dessverre for Viking ebber det ut i ingenting.

49.min: MÅÅÅÅL. 2-0. Viking har for alvor festet grepet her nå, og endelig får Malin Torsteinsbø målet sitt. Bryter et innlegg fra venstrekanten, og sklir inn Vikings andre mål for dagen.

48.min: Nok en gang er Torsteinsbø farlig frempå, og tvinger frem en meget god redning fra Roheim.

45.min: MÅÅÅÅÅL. Viking tar ledelsen 1-0, og det er etter et fantastisk soloraid av Hannah Handeland. Plukket opp ballen på midten og satte fart på. Utfordret og gikk forbi en skokk av Strindheim-forsvarere på beste Maradonna-vis og satte ballen nydelig ned i motsatt hjørne. Strålende scoring.

44.min: Handeland kommer seg fri på kanten, og legger inn til Torsteinsbø foran mål. Får ikke til noe rent treff, og ballen skrur utenfor.

41.min: Andre omgang er i gang.

1.omgang:

40.min: Der var det pause, og lagene går i garderoben på stillingen 0-0. Viking har vært det førende laget, og har hatt flere gode muligheter til å ta ledelsen. Spesielt Irene Dirdals sjanse på overtid var stor, men det er altså fortsatt uavgjort her til tross for et formidabelt Viking-overtak.

40.min: To minutter på overtid får Viking en strålende mulighet. Torsteinsbø legger igjen til DIrdal, som kommer alene med keeper. Roheim gjør en kjemperedning, og slår den ut til corner. Den blir slått av samme Dirdal, og etter litt klabb og babb inne i feltet ender ballen i stolpen og ut.

40.min: Det legges til minimum fire minutter i første omgang. Grunnet en god del bytter for Strindheim.

37.min: Ny corner til Viking, og igjen slås den inn i feltet av Irene Dirdal. Lander igjen midt i feltet der Kristina Milne kommer på ballen, og styrer den like utenfor. Stryker stolpen. Kampens klart største sjanse.

34.min: Viking får corner. Slås inn midt i feltet, men blir stusset ut av 16-meteren. Viking beholder ballen, og fortsetter presset. Ender med et skudd fra 30-35 meter, midt på keeper.

33.min: Thea Dyrli Djuve går ut og Silje Skaara Helgesen kommer inn for Viking.

30.min: Smilla Vallotto viser frem dribleferdighetene sine, og snurrer rundt med to Strindheim-forsvarere. Kommer seg til skuddhold innenfor 16-meteren, men skudet går rett på Strindheim-keeper Roheim.

22.min: Nytt skuddforsøk, og igjen er det Skretting som er på ferde. Roheim i Strindheim-buret er nede for å fange forsøket fra 22-23 meter.

20.min: Ingeborg Skretting gjør en god jobb på kanten og holder en litt lang pasning akkurat inne. Innlegget er akkurat litt for høyt, og går over alle inne i Strindheim-boksen.

16.min: Torsteinsbø skaffer VIking corner. Slås inn av Irene Dirdal, og keeper bokser den unna. Utboksingen er litt svak, men ingen Viking-spillere kommer på ballen som til slutt blir klarert.

12.min: Vilde Bakke-Andersen med et skuddforsøk fra 20-22 meter litt skrått på mål. Grei kraft i skuddet, men Synne Roheim i Strindheim-buret holder ballen greit. I neste angrep blir ballen slått skrått inn for motsatt kant, men Malin Torsteinsbø får ikke vinklet foten nok til å sette avslutningen på mål.

5.min: Viking har hatt ballen mest her innledningsvis, og Malin Torsteinsbø har gjort en god jobb med å holde ballen oppe og sette i gang angrep. Men så langt ingen målsjanser i den første cupfinalen her for dagen.

1. min: Strindheim tar avspark, og vi er i gang her fra Telenor Arena.

Før kampen:

Viking har slått ut Stord, Arna-Bjørnar og Stabæk for å komme til dagens cupfinale i Telenor Arena. Der møter de Strindheim, som har slått Åndalsnes, Herd og Tromsø.

Viking går inn i kampen med et visst favorittstempel, siden over halve J16-laget har vært mye involvert for A-laget i 2. divisjon denne sesongen.

Viking (4-3-3): Julia Thompson Clausen – Vilde Bakke Andersen, Kristina Milne, Hannah Handeland, Selma Løvås – Irene Dirdal, Ingeborg Lye Skretting, Tiril Flokketveit – Smilla Vallotto, Thea Djuve, Malin Torsteinsbø.

Benken: Ella Bakke-Andersen, Dina Beate Haugan-Brevik, Emma Gustad Myklebust, Pia Kvinnesland, Elina Lewin, Silje Skaara Helgesen, Helle Aune.