Flertall i Sandnes kommune for utsettelse av bomringen

Kommunen vil også fjerne rushtidsavgiften.

Sandnes kommune vil ha en utsettelse av den nye bomringen som er planlagt innført 1. oktober. Det ble vedatt i bystyresalen i kommunen. Totalt fikk forslaget 32 stemmer fra Ap, Frp og Sp. I tillegg vil de fjerne rushtidsavgiften. Nå er det opp til Sandnes-ordføreren å overtale de andre ordførerne om vedtaket, melder NRK Rogaland.  

Varaordfører i Sandnes har varslet i Aftenbladet at kommunen vil gå ut av byvekstavtalen dersom de andre kommunene i styringsgruppen for Byvekstavtale Nord-Jæren ikke lar seg overbevise av standpunktet som Sandnes nå har vedtatt. 

– Nå får vi først se hvordan de andre kommunene ser på saken, men om vi ikke klarer å enes om dette, må vi bare gå ut. Det som burde vært gjort nå, er å ta en ny runde, sett hva vi klarer å enes om og ta en kjapp folkeavstemming, sier Borgli til avisen. 

Mandag formiddag åpnet regjeringen for at lokalpolitikerne på Nord-Jæren kan utsette bompengepakken, men da må alle være enige, uttalte samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) etter et hastemøtet med styringsgruppen for Byvekstavtale Nord-Jæren. 

Men blant ordførerne er det ikke enighet. Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) er blant dem som stiller seg tvilende til å fjerne rushtidsavgiften. Hun er uansett ikke innstilt på å utsette innføringen av bypakken, meldte NTB.