Flertall i Sandnes kommune for utsettelse av bomringen

Kommunen vil også fjerne rushtidsavgiften.

Rogalandsavis

Sandnes kommune vil ha en utsettelse av den nye bomringen som er planlagt innført 1. oktober. Det ble vedatt i bystyresalen i kommunen. Totalt fikk forslaget 32 stemmer fra Ap, Frp og Sp. I tillegg vil de fjerne rushtidsavgiften. Nå er det opp til Sandnes-ordføreren å overtale de andre ordførerne om vedtaket, melder NRK Rogaland.  

Varaordfører i Sandnes har varslet i Aftenbladet at kommunen vil gå ut av byvekstavtalen dersom de andre kommunene i styringsgruppen for Byvekstavtale Nord-Jæren ikke lar seg overbevise av standpunktet som Sandnes nå har vedtatt. 

– Nå får vi først se hvordan de andre kommunene ser på saken, men om vi ikke klarer å enes om dette, må vi bare gå ut. Det som burde vært gjort nå, er å ta en ny runde, sett hva vi klarer å enes om og ta en kjapp folkeavstemming, sier Borgli til avisen. 

Mandag formiddag åpnet regjeringen for at lokalpolitikerne på Nord-Jæren kan utsette bompengepakken, men da må alle være enige, uttalte samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) etter et hastemøtet med styringsgruppen for Byvekstavtale Nord-Jæren. 

Men blant ordførerne er det ikke enighet. Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) er blant dem som stiller seg tvilende til å fjerne rushtidsavgiften. Hun er uansett ikke innstilt på å utsette innføringen av bypakken, meldte NTB.