Flere trær blåste over ende

Uværet har herjet i distriktet natt til søndag.

Uværet som herjer på Vestlandet har klart å blåse et stort tre over ende på i Jupiterveien på Tjensvoll. 

- Det har vært en del sterke vindkast i dag, og da er det naturlig at noen trær blåser ned, sier Seksjonsleder i Park, vei og anlegg i Stavanger kommune, Jone Halvorsen. 

- Det gode nå er at vinden skal løye litt, men vi kan ikke se bort ifra at det kan dukke opp flere meldinger om falne trær utover kvelden, legger han til.

Park, vei og anlegg i kommunen har en beredskapsvakt som rykker ut dersom de får meldinger om hendelser som dette.

- Vi rydder og får åpnet veien slik at biler, busser, syklende og gående kan ferdes som normalt. Det er sjeldent slike hendelser skjer, men under stormer og sterke vindkast må vi være obs på det.

I dag var det busselskapet som varslet fra til park, vei og anlegg, og de var på plass så fort som mulig.

I Orrestien, like ved DnB Arena, var det en stor gren som hadde blåst ned grunnet uværet. Park, vei og anlegg rykket ut og fikk fjernet den slik at veien kunne brukes igjen.

- Vi bekymrer oss mest for trær da uværet herjer ettersom de kan sperre veien for folk, sier Halvorsen.

Han håper at innbyggerne i Stavanger kan sikre det de eier av løse gjenstander slik at de ikke får noen ulykker med dem. 

Båter har slitt seg

Politiet melder om at en grå og hvit oppblåsbar jolle på omtrent åtte fot mest sannsynlig har slitt seg. Den skal ikke ha motor, og driver ut fra Galeivågen i Hundvåg i Stavanger.

På Hestholmen i Sola er det en skjærgårdsjeep av merket Mercury som ligger og slår i fjærsteinene. Ifølge politiet er den omtrent 15 fot lang, med påhengsmotor. Også denne båten har trolig slitt seg i uværet. 

Politiet har kommet i kontakt med eieren av Mercuryen via båtens registreringsnummer. Båten ble meldt stjålet fra et industriområde på Forus 6. september. 

Rolig natt

Operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt sier at natten har vært rolig.

På Vestlandet er det denne helgen ventet opp mot 100 millimeter regn, og det er satt oransje farenivå for jordskred, flom og kraftige vindkast flere steder.

Fra søndag formiddag ventes det lokalt kraftige vindkast på 20 meter per sekund i Telemark, Aust-Agder og østlige deler av Vest-Agder.