Flagget for avansement og kunstmål

Ylldren Ibrahimaj hadde all grunn til å flagge etter at Viking slo ut Sandnes Ulf i 3. runde av NM. Det avgjørende frisparkmålet hans var et kunstverk av skyhøy klasse.

Bilde 1 av 4

Storebror endte opp med å sende lillebror ut av cupen onsdag kveld. Gladest av alle etterpå var matchvinneren.

Det er en deilig følelse å vinne her på Sandnes. Storebror tok seieren, slo han glisende fast etter kampen.

Da hadde han akkurat unnagjort æresrunden foran 600 meget glade Viking-tilhengere i Hordene.

Ibrahimaj var definitivt hovedpersonen. Det fortjente han også etter frispakmålet som avgjorde kampen etter 58 minutter. Midtbanespilleren limte ballen så langt oppe i krysset som den kan komme. Det var en herlig dupp og skru på ballen over muren.

Jeg har scoret mye på trening på frispark og bruker mye tid på å øve på dødballer. Dødballfoten har jeg fått vist fram noen ganger i Viking. Sist scoret vi etter to cornere. Men å sette et slikt frispark inn i kamp er noe helt annet.

Legg til at det ikke var hvilken som helst kamp, men et derby om plass i 4. runde av NM, så er det lett å skjønne hvorfor han var hoppende glad etterpå.

Perfekt treff

Han kjente med en gang ballen forlot foten at treffet var perfekt. Skruen også.

Deilig at det også ble avgjørende. Det er en del år siden Viking har vært i 4. runde nå, sier han - og minner om siste års fadeser mot lokal motstand.

Men er det lettere å få til et slikt frisparkmål på gress enn på kunstgress?

Nei. Det tror jeg ikke er så stor forskjell om du treffer ballen rett, sier Ibrahimaj.

Da han feiret med fansen etterpå fikk han et Viking-flagg i hendene.

Jeg fikk beskjed om å plante det i midtsirkelen, men lot være. Jeg ville bare feire med fansen.

Da hovedpersonen ikke ville tok likevel Hordenes forsanger Tommy Nærland saken i egne hender og plantet det i midtsirkelen. Det varte ikke mange sekunder før supporterklubben til Sandnes Ulf fikk fjernet det.

Glad Berntsen

Også Bjarne Berntsen var strålende fornøyd etter kampen.

Det ble spennende på slutten. Straffen vi laget var unødig. Samtidig var vi klart best. Spesielt i 2. omgang.

Treneren mener Viking burde punktert kampen. Han hadde også nesten ventet seg det da Johnny Furdal endelig fikk sitt comeback etter 72 minutter. På 2-0 hadde Viking mulighetene på overganger, men den rette kom aldri.

Jeg tror det avgjørende her var at vi fikk det første målet i kampen. Det var ufattelig viktig, sier Berntsen.

Det fikk Viking. Etter bare 24 sekunder av andre omgang ekspederte Tommy Høiland inn et innlegg fra Zlatko Tripic med hodet.

2-0-målet til Ibrahimaj imponerte også treneren.

Ren nytelse fra Ylldren! Du får ikke ballen mye mer oppe i krysset. Nå håper jeg Zlatko Tripic lærte noe. Hans frispark fra andre siden var ikke like gode, sier han glisende.

Han kan også glise over cupavansement og 4. runde.

Det er noen år siden sist.

Drømmen om Ullevaal lever videre for Viking.

Fotball, 3. runde NM
Sandnes Ulf – Viking 1-2 (0-0)
Sandnes stadion,  2450 tilskuere
Mål: 0-1 Tommy Høiland (46), 0-2 Ylldren Ibrahimaj (58), 1-2 Sanel Kapidžic (str. 90).
Dommer: Kai Erik Steen, Gneist.
Gult kort: Christian Landu Landu, Tapio Heikkilä, Axel Kryger (78), Sandnes Ulf.
Sandnes Ulf (4-3-3): Saku-Pekka Sahlgren – Claes Kronberg, Jasmin Bogdanovic, Tapio Heikkilä, Ingvald Sandvik Halgunset – Axel Kryger (Simón Colina fra 81.), Christian Landu Landu, Shola Akinyemi (Sanel Kapidžic fra 63.) – Kachi, Kent Håvard Eriksen, Vegard Erlien (Adrian Berntsen fra 62.).
Viking (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, Runar Hove, Rolf Daniel Vikstøl – Ylldren Ibrahimaj, Samuel Kari Fridjonsson, Kristian Thorstvedt (Johnny Furdal fra 73.) – Zymer Bytyqi (Fredrik Torsteinbø fra 84.), Tommy Høiland, Zlatko Tripic (Jostein Ekeland fra 81.).