Ludvig Ånestad (21) fra Våland, Stian Thomesen (21) fra Stokka og Vegard Nag Vatne (21) fra Våland har en ting til felles: De er alle flittige brukere av den nye applikasjonen Pokémon Go. Spillet har foreløpig ikke blitt lansert i Norge, men ifølge guttegjengen er det enkelt å få det på mobilen. FOTO: EIGIL KLOSTER OSMUNDSEN

Finner virtuelle dyr utendørs i populære Pokémon Go

Lendeparken: Ludvig Ånestad, Stian Thomesen og Vegard Nag Vatne møttes i ettermiddag for å erobre området på mobiltelefonapplikasjonen Pokémon Go.

Av: Eigil Kloster Osmundsen

– Akkurat nå tar jeg over en «gym» fra gult lag. Jeg tilhører de rødkledde inne i spillet. På denne måten kan jeg plassere mine egne Pokémons her og få poeng og belønning for arbeidet, sier Vatne til RA.

– Noe helt annet

For å utføre oppdraget får han hjelp av sine to lagkamerater, som også er vennene hans på utsiden av applikasjonen.

– Jeg spiller egentlig fordi det er noe helt annet enn andre spill. Jeg går ut av huset og ser folk som gjør det samme. Det er enkelt og greit mye mer sosialt enn å sitte hjemme foran en datamaskin, mobiltelefon eller en annen spillkonsoll, sier Ludvig Ånestad.

Et annet moment som vennegjengen trekker fram er den fysiske aktiviteten du oppnår, ettersom det kan være flere kilometer til stedet du ønsker å dra.

– Jeg går i snitt mer per dag nå enn det jeg gjorde før Pokémon Go kom ut. Dersom dette blir enda mer populært tror jeg at det på sikt kan være med på å bedre den fysiske helsen til unge voksne som oss selv, sier Thomesen til RA.

Vatne er den som har gått lengst per døgn i snitt av dem. Han har gått omtrent fem mil fordelt på de fire døgnene han har hatt applikasjonen på mobiltelefonen.

– Nå har vi erobret området. På tide å plassere våre egne Pokémons her slik at de neste som kommer får noe å bryne seg på, sier Vatne videre.

Ettersom dette er en «gym» som ligger sentralt til i Stavanger sentrum tror guttene at noen andre vil ta over området i løpet av den neste timen.

Spiller av nostalgiske årsaker

– Dette blir en slags barndomsdrøm som går i oppfyllelse, der Pokémon er ekte. Ved å bruke Google Maps kan jeg finne og fange dem. Det føles mer realistisk når du gjør det på denne nye måten, sier Ånestad.

Til tross for at applikasjonen ikke har blitt lansert i Norge, har en av guttene ved ett tilfelle møtt over 20 andre spillere ved skateparken midt i Sandnes.

– Jeg vil anslå gjennomsnittsalderen til å være på 25 år. Det er nok hovedsakelig de som har vokst opp med Pokémon som spiller det, sier Vatne.

LES OGSÅ:Ny pokémonmani er her

LES OGSÅ: Som sine helter

LES OGSÅ: Det beste er blitt enda bedre