Morten Hovland

Filmskaper Morten Hovland er død

Manusforfatter og regissør Morten Hovland døde brått og uventet av et illebefinnende på nyttårsaften 2017, 48 år gammel.

Rogalandsavis

Hovland arbeidet som manusforfatter og regissør på en rekke film- og TV-produksjoner, innen en rekke sjangre. Han hadde regi på filmer som «Red Indian» og «Sæterbakken skriver Sauermugg».

Men mest kjent var han som manusforfatter for filmen «Bestevenner» og TV-serier som «Fjortis», «Johnny og Johanna» og «TRIO».

I 2013 ble han nominert til Emmy for NRK-serien «Stikk!». Året etter romandebuterte han med boka «Stikk!» basert på samme serie.

Sammen med Trond Morten Venaasen hadde han utviklet og skrevet serien «TRIO», og «Helium» som skal filmes i år og som kommer på lufta i 2018/2019. Serien er allerede forhåndssolgt til en rekke nordiske og europeiske land.

Morten Hovland mottok en rekke priser for arbeidet sitt, som fagjuryens- og barnejuryens pris i Montreal og Norske kinosjefers pris.

Han vokste opp på Sola, man har siden studietiden vært bosatt på Lillehammer, der han var en aktiv bidragsyter i byens filmmiljø.