Annonse
Filip Ingebrigtsen løper 1500 meter semifinale under friidretts VM fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Filip Ingebrigtsen til VM-finale

Filip Ingebrigtsen gikk kontrollert videre til VM-finale i London ved å bli nummer tre i sitt semifinaleheat på 1500 meter fredag.

Annonse
Rogalandsavis

Europamesteren var oppe i ledelsen i starten og var blant de beste halvveis. I mål hadde han full kontroll på konkurrentene og han ble nummer tre. Det gir en sikker finaleplass.

– Det var veldig gøy. Det føltes veldig bra. Det var mye trykk på slutten. Jeg brukte de tre første rundene på å bygge opp spenning, så ventet jeg på at det skulle smelle. Det var halv pedal, så det var deilig, sa Ingebrigtsen, som av broren Henrik har blitt utropt til medaljekandidat.

– Han er stor i kjeften. Men nei, nå er jeg i finalen, så nå kan jeg endelig ta stilling til hvilken plassering jeg vil ha i en finale. Jeg har mål om å ta medalje. Når jeg først er i en finale må jeg være ærlig og si at jeg har mål om medalje, sa 24-åringen til NTB.

Etter løpet var han også full av selvtillit i møtet med NRK da han studerte TV-bildene:

– Det er til og med ansiktsuttrykk på de andre. De tar i, slo Ingebrigtsen fast.

Kenyanske Elijah Motonei Manangoi og Asbel Kiprop var foran Ingebrigtsen i mål, men nordmannen noterte seg for 3.40,32 og var sikkert blant de fem som gikk direkte til finale.

Det blir hans første VM-finale.

(©NTB)

Annonse