Filip fraløpt på oppløpet – ble nummer tre

Filip Ingebrigtsen ledet til det gjensto 40 meter av søndagens 1500 meter i Diamond League-stevnet i London. Til slutt ble det en tredjeplass for den mellomste broren Ingebrigtsen.

Filip Ingebrigtsen var blant de største favorittene på 1500 meteren under søndagens Diamond League-stevne, og noe av grunnen til det var at distansen ikke var en del av det offisielle Diamond League-programmet. Dermed var konkurransen betraktelig mindre enn den kunne ha vært.

Ingebrigtsen la seg godt bak den første runden, og prøvde å spare så mye krefter som mulig. EM-vinneren på distansen fra i fjor begynte for alvor å røre på seg etter 600-700 meter, da han avanserte oppover i feltet. Det holdt han på med helt til det gjensto rundt 300 meter, da han gikk opp i teten og satte inn en liten spurt.

Det holdt til det gjensto cirka 40 meter av 1500-meteren, da han ble spurtet forbi av hjemmehåpet Chris O'Hare og Vincent Kibet fra Kenya. Dermed ble det tredjeplass på Ingebrigtsen på tiden 3.34.91, som var 16 hundredeler bak vinneren O'Hare.

Tidligere på dagen klarte Hedda Hynne VM-kravet på 800 meter, da den norske jenta løp inn på tiden 1.59,87. Det var første gang Hynne løp under to minutter på distansen.