Trygve Faal fra Hundvåg har fått et nytt hakekors risset inn i bilen sin, samme bil, som var plassert på samme sted. Forrige gang var det på panseret, nå er det på døren. Ingen andre i nabolaget hans er utsatt for samme pøbelhandlinger.

Fikk bilen skjendet av hakekors – på ny

Trygve Faal har for andre gang fått bilen skjendet med hakekors.

Trygve Faal, født og oppvokst i Stavanger, men med gambiske røtter, fikk i mars 2014 et stort hakekors risset inn på panseret på bilen sin da den sto parkert utenfor boligen sin på Hundvåg. Nå har det skjedd igjen.

– Jeg føler jo at noen er ute etter meg, og dette er ubehagelig, feigt og provoserende, sier Faal til RA.

Han oppdaget den dype innrissingen på siden med førersetet torsdag morgen.

– Ingen av de andre bilene i strøket har blitt utsatt for hærverket. Det var det heller ikke i 2014. Det viser jo at den eller de som gjør dette vet at bilen tilhører meg, en mørkhudet mann, sier Faal.

LES OGSÅ: – Dette stikker meg dypt i hjertet:Fikk hakekors risset inn i bilen

Politianmeldt

Han ble naturlig nok bekymret også da dette skjedde i 2014, og nå blir han konfrontert med et hakekors nok en gang.

Rune Jansen, en barndomskamerat av Faal, bare rister på hodet av episoden.

– Jeg trodde ikke slikt som dette skjedde i 2016, sier Jansen.

Faal har politianmeldt saken nå som forrige gang, og han forteller at i 2014 ble saken henlagt på grunn av bevisets stilling.

– Jeg forstår jo at det ikke er så lett for politiet, sier Faal, som nå vil gå til innkjøp av overvåkingsutstyr.

LES OGSÅ: Får massiv støtte etter nazihets:– Støtten er unison

– Hatkriminalitet

Eirik Faret Sakariassen, Stavanger SV, har i lang tid engasjert seg i kampen mot nazisme og rasisme. Han reagerer kraftig på hendelsen.

– En trist sak, og dette vil jeg karakterisere som hatkriminalitet. Når handlingene gjentas, er det et mønster i det, og det er et skremmende symptom på et samfunnsproblem. Det er trist, sier Sakariassen til RA.

– Følg de høyreekstreme

Han håper at politiet får tak i den skyldige.

– Generelt: Politiet må følge nøye med på de høyreekstreme miljøene. Der er det personer som ikke er fremmed for voldelige handlinger. Høyreekstreme miljøer har brukt vold i Norge, og det er ikke lenge siden politiet beslagla våpen i et høyreekstremt miljø på Jæren, sier Sakariassen.