Stavanger

Fifa vant da Ingebrigtsen ble dømt til fjerdeplass

Henrik Ingebrigtsen kom enormt mot slutten, men ble dømt til fjerdeplass i EM-finalen på 5000 meter.

Ingebrigtsen spurtet voldsomt i en durabelig fight for medaljene. Spanske Illias Fifa ble tilkjent seieren etter fotofinish. Han fikk tiden 13.40,85, samme som landsmannen og toer Adel Mechaal og tyske Richard Ringer som ble treer.

Henrik Ingebrigtsen fikk tiden 13.40,86 og var dermed ett hundredel unna medalje på distansen.

– Ett hundredel. Åååå. Jeg sprang et veldig bra taktisk løp, men jeg merket løpet i går litt mer enn jeg håpet, sa Ingebrigtsen til NRK.

NRKs kommentatorer mente fjerdeplassen er den sureste i norsk friidretts historie.

– Jeg er så nær pallen. Jeg må se det en gang til. Det er en halvmeter til gull. Det er vel fem centimeter. Det er litt surt.