Rebekka Stumpf (23), Valentina Reyes (25) og Johanne Woie (25) står bak Movimentum DC. Nå er de snart klare for sin første turné. – Forestillingen ble svært godt mottatt på Stavangeren i februar, og derfor ønsker vi å ta produksjonen ut på en lite turné i oktober, sier danserne. Foto: Thor Erik Waage

Ferskt, lokalt dansekompani skal ut på veien

Forestillingen har de skrevet selv. Stavangeren tok de med storm. Danserne bak Movimentum DC er klare for mer. Nå blir det turné.

– Vi får det ikke mer gøy enn vi lager selv. Og dans er gøy. Kort oppsummert er det utgangspunktet, sier Johanne Woie (25), som sammen med Rebekka Stumpf (23) og Valentina Reyes (25) utgjør Movimentum Dance Company.

LES OGSÅ: Krimhistorie om et mord skal danses

Bak kortversjonen ligger det selvsagt mer, som måneder med idéutvikling, manusarbeid og koreografimakeri, som til slutt ble til tre godt besøkte forestillinger på Stavangeren i sjangeren dansekrim. Ja, du leste rett, dansekrim.

I februar var det nemlig urpremiere på danseforestillingen «Mysteriet på Stavangeren» i Stavangeren, som gruppen har skrevet sammen med Rudi Bjørknes Gundersen, som også hadde regien. Kongstanken bak prosjektet er å gjøre dans mer forståelig og samtidig hakket mer tilgjengelig for andre enn dansere.

– Det uvanlige med denne forestillingen er at det er mer handling og plott enn en finner i de fleste moderne danseoppsetninger og generell samtidsdans, sier Valentina Reyes. Det føler trioen at de lyktes med.

LES OGSÅ: 30 artister i Stavangeren: Hits på nachspiel

– Det var kjekt å invitere mor på en danseoppsetning der hun forsto hele greia uten å måtte tolke seg til noe, sier Johanne Woie, og ler.

Dans til folket

Det er også ett av hovedmålene, å nå breiere ut. Ideen har Valentina Reyes hatt lenge, men da hun fikk med seg venninnene og dansekollegene ble det virkelig fart i sakene.

LES OGSÅ: Valentina (22) får drømmen oppfylt: Danset seg til Los Angeles

– Det handler også om å tørre å satse på det en drømmer om. Ikke være redd for å forsøke å skape noe selv, sier Reyes.

Trioen ønsker å inspirere andre med sitt arbeid. Dansemiljøet i Stavanger vokser stadig og har fått mange fler undervisningstilbud de siste årene. Det er rom for å skape sine egne verk, dersom en står på og har troen, mener de tre kvinnene.

– Det er et veldig bra dansemiljø med mange flinke dansere i regionen og vi ønsker å vise at det er mange muligheter med dans. Og dersom en vil så er det også mulig å skape nye muligheter selv, sier Rebekka Stumpf.

Fire steder

I oktober er det ut på veien for danserne. Forestillingen tar de med seg til Sola, Egersund,  Kvinesdal og Haugesund.

LES OGSÅ: Her er Revansj-ensemblet

I den første oppsetningen var syv lokale dansere og syv dansere fra forskjellige land i Europa med. Slik blir det også på turneen.

– Forestillingen ble utrolig godt tatt imot, og derfor ønsker vi å ta produksjonen på en liten turné i oktober. Det kommer til å bli veldig bra, sier Reyes og legger til at de har planer om å lage flere forestillinger på sikt.  

– Klart det. Vi ønsker å gjøre mest mulig dans, avslutter hun.

LES OGSÅ: Fikk Kulturbonus til hiphopdans