Feiret EM-suksessen med knalltøff treningsuke

Jakob Ingebrigtsen har ikke ligget på latsiden etter de to EM-gullene i Berlin. Feiring ble erstattet med knalltøffe treningsdager, før han oppskriftsmessig tok seg til NM-finalen på 1500 meter fredag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fredag løp den ferske europamesteren på 1500 og 5000 meter forsøksheat på den førstnevnte distansen under NM i Byrkjelo. Som ventet lekte han med konkurrentene.

Etterpå røpet 17-åringen at kroppen er stinn av trening.

– Jeg kjenner jeg har trent mye den siste uka. Hjerte og lunger er så bra som de kan bli, men jeg er tung i beina, så det var greit å få et løp før finalen, sa han til NTB.

– Du har faktisk trent mye etter hjemkomst fra Berlin?

– Veldig mye! Jeg har trent dobbel terskel både tirsdag og torsdag, og det er så mye som vi kan trene, smilte Ingebrigtsen.

Brødrene sto over

Problemer med å motivere seg til NM har han ikke hatt til tross for EM-eventyret.

– Det er ikke vanskelig å motivere seg, for vi er innstilt på å løpe NM fra starten av sesongen, og det er noe vi gleder oss til hvert år, sa 17-åringen.

Han ble klokket inn til tiden 3.55,94 i forsøksheatet. Det ga klar seier foran Kristiansands Erik Udø Pedersen. Lørdag blir han trolig norgesmester.

Den største trusselen mot gullet er ventelig Ferdinand Edman, som i likhet med Ingebrigtsen løp 1500 meter i EM.

Verken Henrik eller Filip Ingebrigtsen stilte til start på 1500-meteren i NM. Filip på grunn av skaden han pådro seg under EM, mens Henrik sparer seg til 5000 meteren.

(©NTB)