Hver torsdag siden september 2006 har salsarytmene pulsert på Holmen bar. Samarbeidet mellom SalsaNor og Holmen Bar er en suksess som når har vart i 10 år, noe begge parter ønsker å markere. I kveld inviteres det til stor jubileumsfest. Her fra en av de mange dansekveldene baren og danseklubben har arrangert i fellesskap.

Feirer ti år med salsa på Holmen

Én gang i uken samles salsadansere i utfoldelse på Holmen bar. I år er det ti år siden første salsakveld, og det skal selvsagt feires.

Torsdag kveld inviteres det til stor dansefest når SalsaNor Stavanger og Holmen bar skal feire sitt 10-årige samarbeid.

– Det blir stor feiring av et veldig bra samarbeid. Disse kveldene har betydd mye i for salsamiljøet i byen. At vi fikk et fast tilholdssted har bidratt til å øke interessen rundt salsadansen i distriktet, sier Atoussa Hamedan-Nejad i SalsaNor Stavanger til RA.

Godt samarbeid

Barsjef Paul Lithun ved Holmen Bar stemmer i.

Han var ny i jobben september 2006 da salsaklubben tok kontakt for første gang. Da hadde klubben arrangert sine salsakvelder ulike steder som nattklubben Berlin, Cats i Sandnes, Kramer og Gaffel & Karaffel før Holmen ble forespurt.

– Det sa jeg ja til, og siden har salsa vært fast innslag her hver torsdag. Det er en ordning vi er svært godt fornøyd med, sier Lithun til RA.

Hver torsdag hele året

For hver torsdag året rundt, fra klokken 21.00, kan man høre karibiske rytmer fra høyttalerne og nesten like raskt er dansegulvet fullt, forteller de.

Jubileumsfesten starter til vanlig tid og utover blir det karibisk dans i alle fasetters. Det blir kake, taler, show – og selvsagt dansing.

Og en spesiell takk til DJ-en som på frivillig basis tilfører salsakvelden en av de aller viktigste ingrediensene, nemlig musikken.

 – Vi vil at festen skal synliggjøre alt som er bra med salsa og være til inspirasjon for andre. Salsadansen og den faste kvelden har vært et samlingspunkt for miljøet. Det er sosialt, et treffpunkt for danseinteresserte og ikke minst så er det god trening, sier Hamedan-Nejad som legger til at salsaen har vært et samlingspunkt for mange i den internasjonale oljebyen Stavanger i løpet av disse årene.

Startet på Ganddal

SalsaNor har eksistert lokalt siden 1998, da noen ildsjeler ble bitt av basillen og startet opp danseskolen i et klubbhus i Ganddal.

Danseskolen, som drives på frivillig basis, vokste og spredte seg til flere byer.

– Det har vært en smeltedigel for flerkultur, et treffsted for mennesker fra forskjellige sosiale lag, med et felles ønske om å lære seg å danse disse rike og helsebringende dansene, sier Hamedan-Nejad.

Nye lokaler

SalsaNor var første salsaskolen i distriktet, og salsadansmiljøet i distriktet har vokst kraftig siden klubben ble til for 17 år siden. 

SalsaNor har selv ekspandert og har i år flyttet til nye lokaler i Sandvikveien 13 i Hillevåg etter 17 år på Bikubå.