Petter Olsen Haukali gratulerer Emil Hansen med Brodds 2-0-scoring mot Sola. I bakgrunnen er det som blir Brodds nye klubbhus og garderobeanlegg til neste hjemmekamp. FOTO: ESPEN IVERSEN

Farvel med et smell for Brodd

Brodd–Sola 2–1. Emil Hansen og Petter Olsen Haukali scoret målene som sørget for et aller siste heiarop i de gamle garderobene i bydelshuset på Midjord. Til neste hjemmekamp går klubben inn en ny æra med splitter nye garderober og klubbhus.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Klart det betyr mye for hele klubben å flytte inn i nye lokaler nå. Selv om kommunen eier garderobene så får vi eget klubbhus nå. Jeg tror både vi og ungene i klubben gleder seg, sier Petter Olsen Haukali til RA.

Trener Kristian Sørli legger heller ikke skjul på viktigheten av at klubben får et nytt hjem til hjemmekampen mot FK Tønsberg 3. juni.

– Det er mye som spiller inn når en skal bygge klubb og miljø. Fasiliteter er helt klart en viktig del av det. Nye garderober og et tilholdssted gjør livet lettere for oss på mange måter. Blant annet kan vi nå starte med videoanalyse, sier Sørli.

LES OGSÅ: Drama på og utenfor banen for Vidar

Viktig seier for å klare topp fire

At klubben vant den siste kampen før innflyttingen betyr også en god del. Etter en periode med mye skader og hanglende resultater sørget seieren for at laget er tilbake på kurs til å nå målene sine for sesongen.

– Vi har blitt enige i fellesskap om at vi ønsker å bli blant de fire beste. Det betyr at vi går rett inn i 1. runde av NM neste år om vi klarer det på grunn av omleggingen av 2. divisjon. Det ville være fint å slippe kvalifiseringsrundene, sier Sørli.

En viktig grunn til seieren mot Sola var det taktiske hos Brodd.

– Vi sto ganske høyt og nektet Sola muligheten til å slå baller mot Morten Eriksen før pause. I andre omgang spilte vi mer på resultatet, sier Olsen Haukali.

LES OGSÅ: Uavgjort i historisk lokaloppgjør

Skulle nekte Eriksen rom

Trener Sørli bekrefter også at han hadde en klar plan på forhånd om hvordan han skulle stanse tidligere toppscorer i 1. divisjon Morten Eriksen.

– Jeg bruker en del tid på Brodd og har sett de siste tre kampene til Sola. I så måte var jeg klar over hva som kom – selv om de la om til 3-5-2 etter pause. Vi hadde et ønske om å nekte dem bakrom, sier Sørli – og fortsetter:

– Når vi leder så må vi ingenting. Mål preger kamper og slik var det her også.

For mot slutten presset Sola voldsomt og fikk også en redusering. Dessverre for de gule og svarte var kom Ronnel Mathiassens mål litt for seint.

Dermed klatret Brodd til fjerdeplass på tabellen, mens Sola er nummer åtte.

LES OGSÅ: Lilleås senket Viking 2

Kampfakta:
Fotball, 3. divisjon avd. 3
Brodd-Sola 2–1 (2–0)
Midjord, 100 tilskuere
Mål: 1–0 Petter Olsen Haukali (23), 2–0 Emil Hansen (25), 2–1 Ronnel Mathiassen (90).
Brodd (4-3-3): Deniss Korneiciks – Krister Landa, Petter Midbøe Lunde, Adonis Brahimi, Per Kristian Stangeland Nilsen – Daniel Hadland, Jørgen Bakke, Adi Dukic – Emil Hansen, Petter Olsen Haukali, Preben Erland.
Benyttede innbyttere: Lars Erik Dahl, Fredrik Førre, Ceu Lian Khar, Fabian Alonso Calderon, Finn Christian Skimmeland Aasheim.
Sola (4-4-2): Mathias Anker Paulsen – Ronnel Mathiassen, Aleksander Idland, Ådne Helland Vevatne, Anders Haugen – Olav Andreas Lilleås, Vegard Meling Nesse, Arne Ravndal, Håvard Meinseth – Morten Eriksen, Christian Andre Larsen.
Benyttede innbyttere: Markus Alsaker Rogde, Martin Hestvik, Andreas Rosnes, Tord Forberg Oftedal.
Gule kort: Preben Erland og Fredrik Førre, Brodd. Ronnel Mathiassen og Anders Haugen, Sola.
Dommer: Cosmin Dima, Ferkingstad IL