Faren til Varhaug-tiltalt nekter skyld for bevis-ødeleggelse

Faren til mannen som drepte Sunniva Ødegård, tørket blod av drapshammeren og vasket sønnens blodstenkte klær. Men han nekter straffskyld for å ha ødelagt bevis.

Mannen møtte torsdag i Jæren tingrett, tiltalt for å ha ødelagt bevis i drapssaken mot sønnen. Ifølge tiltalen tørket han dagen etter Varhaug-drapet blod av skaftet på hammeren som ble brukt til å drepe Sunniva Ødegård (13) med, før han la den i en skuff i garasjen, skriver Stavanger Aftenblad.

Den 43 år gamle mannen erkjente de faktiske forhold i tiltalen, men nektet straffskyld. Han hevder han ikke koblet hammeren og sønnens blodige klær til drapet.

Vasket blodige klær

Han kastet dessuten en hettegenser han fant i sekken til sønnen i søppelet. Kluten han tørket hammeren med, kastet han i en konteiner sammen med annet søppel fra garasjen. Sønnens bukse, en blodtilsølt t-skjorte og boksershorts ble vasket i vaskemaskinen. Dette var klær sønnen hadde på seg da drapet fant sted.

Sentralt i rettens vurdering av skyld er spørsmålet om tiltalte skjønte at sønnen var involvert i en drapssak. Først dagen etter leste han nyheten at en person var funnet død på Varhaug i Rogaland.

Ba om 30 dager fengsel

– Det høres ut som jeg skulle visst at han hadde drept noen, men jeg visste ikke at sønnen min hadde drept henne, sa han i retten ifølge NRK.

Den 18 år gamle sønnen skal ha forklart han hadde slåss med en kamerat drapskvelden, ifølge faren. Han har senere erkjent drapet. Dommen er ventet i månedsskiftet juni/juli.

Statsadvokat Oddbjørn Søreide ba retten dømme faren til 30 dagers betinget fengsel.

(©NTB)