Russen har lov til å drikke medbragt alkohol inne i busser, biler og telt, men ikke på et offentlig sted. Her fra et tidligere Landstreff. Foto: Roy Storvik

Får likevel drikke medbragt

Etter en del fram og tilbake er regelverket ferdig tolket. Russen får likevel lov til å drikke medbragt alkohol på Landstreffet i Kongeparken.

Forvirringen og fortvilelsen var bortimot total da Helsedirektoratet 16. februar sendte brev til alle landets kommuner om tolking av alkoholloven.

Politidirektoratet (POD) videreformidlet Helsedirektoratets lovtolking til landets politidistrikter 3. mars. Der forutsetter POD at politiet selvsagt forholder seg til Helsedirektoratets tolkning.

Og dermed trodde alle at russen bare kunne drikke alkohol kjøpt over disk inne på Kongeparkens serveringssteder.

Nå viser det seg at russen fritt kan nyte medbragt alkohol så lenge den ikke nytes på et offentlig sted.

I russebiler eller busser eller telt eller bobiler er det fritt fram.

Omtrent slik har loven vært i mange år.

– Hvis vi ser russ som drikker utenfor bilene sine på et offentlig sted, vil de få et pålegg om at det ikke er lov. Hvis de ikke innretter seg, kan de bli anmeldt, sier fungerende visepolitimester i Sør-Vest politidistrikt Leif Ole Topnes til NRK Rogaland.

Tidligere i dag ble det kjent at Landstreffet oppfordrer russen til å sende e-post til politiet for å markere motstand mot alkoholnekt under årets russetreff i Kongeparken. Politiet reagerer på aksjonen.

LES OGSÅ: Kastet egg fra russebil – ble fanget på film