Etterlyses på plakater

En plakat med savnete Monica Barstad fra Hommersåk spres nå på sosiale medier og greske hoteller og medier.

Det skal ifølge TV 2 henges opp plakater i Glyfada-distriktet, der hun tok inn på Hotell Mirada torsdag 6. juni. Familien skal dessuten oppsøke togstasjoner og havnen, og spre etterlysningen der. Flere store reiseselskaper har også fått plakaten av familien.

Monicas mor og en bror ankom ifølge tv-kanalen Aten torsdag i 10-tiden, og skal delta i arbeidet med å henge opp plakatene.

Siste livstegn fra Monica Barstad (26) er fremdeles tekstmeldingen hun sendte til sin far ved 23.00-tiden fredag 6. juni. Ifølge Aftenbladet forsøkte faren å ringe Monica, uten å få svar. Hun svarte like etter med en tekstmelding der det sto at hun var trøtt, og ville ringe tilbake dagen etterpå.

- Vi vet at hun sendte den tekstmeldingen fra flyplassen i Aten, sier politiadvokat Anne Hølland til RA.

Barstad tok taxi fra Mirada Hotel i bydelen Glyfada tidlig fredag morgen, og dro til flyplassen for å dra hjem til Stavanger. Da hun ikke hadde dekning på konto til å betale for flybilletten hjem ble hun værende på flyplassen. De siste tekniske funnene tyder dermed på at hun ble værende på flyplassen fra tidlig morgen, og hvert fall til seint på fredagskvelden.

- Det ser slik ut ja, sier Hølland.

Falskt håp for familien

Familien trodde tidlig i går at de hadde fått bekreftet at Barstad ga lyd fra seg også lørdag 8. juni, og fikk dermed fornyet håp. Det viste seg imidlertid ikke å stemme.

- Hva som har skjedd vet vi ikke, men dette må skyldes en misforståelse mellom banken og familien. Den savnede var siste gang i kontakt med banken fredag formiddag. Det betyr at siste livstegn fremdeles er en tekstmelding hun sendte faren fredag kveld, sier Hølland.

Politiet har nå stadig færre spor å gå etter. Signaler til basestasjoner viser at Monica Barstad var på flyplassen i Aten da hun sendte den siste tekstmeldingen til faren seint fredag kveld. Der stopper foreløpig alle spor.

- Vi har fremdeles noen tekniske spor vi venter på. For eksempel hvor hun har beveget seg etter hun sendte tekstmeldingen til faren. For at vi skal kunne hente ut slik data er vi avhengig av at mobiltelefonen har vært påskrudd. I tillegg venter vi på tillatelse til å komme inn på Facebook-profilen hennes slik at vi kan se hvem hun har vært i kontakt med, sier Hølland.

- Prioritert sak

Hun vil ikke si hvor mange som jobber med saken nå.

- Vi går ikke ut med konkret antall, men prioriterer saken og setter av de ressurser som til enhver tid er nødvendig. Vi vil fortløpende avhøre vitner.