Rasmus Martinsen gikk fra himmel til helvete på få minutter, da han først ga Viking ledelsen før han var involvert i baklengsmålet som sørget for at Viking nok en gang tapte poeng hjemme. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Ett poeng er ikke nok for Viking

Ian Burchnall er skuffet over måten laget hans slapp Sogndal direkte inn i kampen på, og målscorer Rasmus Martinsen er klar på at Sogndals utligning burde ha vært avverget. Enden på visen ble likevel nytt poengtap.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vikings oppgjør mot Sogndal ble på mange måter en reprise på altfor mange av Vikings hjemmekamper de siste årene. De mørkeblå har mye ball og triller den seg i mellom, uten at de klarer å skape sjanser. I mens ventet bortelaget på kontringer, og skaper ofte de farligste sjansene. Sånn var også kampen mot Sogndal.

– Vi vet akkurat hvordan de spiller, og vi har trent på det hele uken på trening å spille mot etablert forsvar. Vi vet at de kommer på kontringer, og derfor hadde vi Julian og Andy i rommet foran oss for å skjerme oss for angriperne. Det gjorde de en utmerket jobb med i hele kampen, unntatt den ene gangen, sier Rasmus Martinsen.

LES OGSÅ: Slik var Viking - Sogndal

Skulle ikke være med opp på corner

Den ene gangen han snakker om var på baklengsmålet til Sogndal. Da hadde Viking akkurat scoret selv, og Sogndal kastet mann i angrep direkte fra avspark. Det førte til kaos bak hos Viking-forsvaret, og at spillerne kom ut av posisjon.

– Det er veldig svakt av oss å slippe inn det målet på direkten etter at vi scorer selv. Vi klarer rett og slett ikke å omstille oss etter at vi scorer det første målet, og taper den første duellen etter en langball. Da trekker jeg ut av sonen, og taper min duell etter det. Ballen lander deretter hos Sogndal-spilleren, og da blir det mål, sier Martinsen.

To minutter tidligere hadde Martinsen sendt Viking stadion til himmels, med sin første scoring for Viking denne sesongen.

– I utgangspunktet skulle ikke jeg opp på cornerne som Danielsen slo, men vi hadde stanget så lenge at vi bestemte at jeg også skulle være med opp. Det gikk jo ganske så bra det, da jeg timet opphopppet godt og kunne sette inn den gode corneren fra Andy, sier Martinsen.

LES OGSÅ: Harald (16) med i Viking-troppen

Nekter å grave seg ned

Midtstopperen sier at det ene poenget laget hans fikk med seg i vårsesongen siste kamp ikke er god nok uttelling i situasjonen laget nå befinner seg.

– I stedet for å stå igjen med sju poeng etter kampene mot Haugesund, Molde og Sogndal i dag ender vi opp med to. Det er litt betegnende for den situasjonen vi er inne i, men vi vet at det ikke holder. Likevel har jeg fullstendig troen på at vi skal greie dette, da det ikke er noen grunn til å grave seg ned, sier Martinsen.

En som mest sannsynlig har litt lyst til å grave seg ned er trener Ian Burchnall. Han måtte fra sidelinjen se at laget hans ga fra seg nok en seier.

– Det er utrolig vanskelig å spille mot et lag som legger seg så lavt, og det er det som er mest frustrerende med baklengsmålet deres. Vi vet at ett poeng sannsynligvis ikke er nok, og vi burde ha fått med oss alle tre poengene. Men igjen slipper vi inn et enkelt mål, og det skuffer meg, sier Burchnall og fortsetter;

LES OGSÅ: Viking må doble poengfangsten i andre halvdel

Skuffet over Mets' suspensjon

– Hvis de hadde spilt rundt oss med kombinasjonsspill som Barcelona, da er det greit å strekke hendene i været. Men det her er bare en enkel lang ball opp i bakrommet, som vi burde kunne avklart hver dag hele uken. Det er altfor enkelt å slippe inn et sånt mål, og det er ekstra frustrerende da vårt ledermålet burde ha åpnet opp kampen og tvunget Sogndal fremover, sier han.

En ting som skuffet Burchnall mer enn baklengsmålet, var måten Karol Mets pådro seg sitt gule kort og dermed må stå over mot Odd neste helg.

– Karol vet at han er ett gult kort unna suspensjon, også pådrar han seg et utrolig idiotisk gult kort som han gjør i dag. Du kan bare ikke pådro seg idiotiske gule kort som det, sier Burchnall som sier at han kommer til å sette ned Michael Haukås eller skyve Kristoffer Haugen inn fra kanten.

LES OGSÅ: Har fått inn syv millioner til spillerkjøp

Gleder seg til å få inn nye spillere

Et lyspunkt for Viking i dag var Tor Andre Skimmeland Aasheims gode prestasjoner. Kantspilleren var stadig vekk på farten og skapte mange farligheter fra sin side.

– Den første driblingen er alltid viktig, og etter det følte jeg at jeg hadde et overtak på forsvaren på min kant. Det var deilig å vise det jeg kan offensivt også, og få til noen vellykkede driblinger og innlegg. Det er bare så synd at vi ikke fikk med oss seieren, for det hadde gjort dagen veldig bra, sier Skimmeland Aasheim.

I morgen blir mest sannsynlig Fredrik Torsteinbø klar for Viking. Sammen med Tommy Høiland, Sime Gregov og Aniekpeno Udo blir den kvartetten spilleklar etter ferien. Det gleder Burchnall seg til å se.

– Det skal bli godt å få noen nye fjes inn i garderoben. Hvis du ser på benken vi har i dag, er den veldig tynn. Harald Nilsen Tangen er et strålende talent, men dagens kamp er ikke en passende anledning til å sette inn han, så det blir godt å få noen nye spillere inn, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Se prøvespilleren Reiss Greenidge smelle til