Anne Furre Johnsen (t.v) og Marit Steen ble kjent fra de begge brukte å svømme hver morgen på gamlingen.

Et siste farvel med Gamlingen

Bassengene er tomme, men likeledes fylles kvelden med varme minner om Gamlingen da det ble invitert til avskjedsfest.

Gamlingens venner inviterte i går til avskjedsfest til venner og brukere av det elskede svømmeanlegget. Paul Skavland, som ikke vil ta æren for festen alene men likeledes får den, mottok en gjev gave etter sin ankomsttale - en flaske vann fra Gamlingen, tappet den siste dagen det var vann i bassenget.

– Det er mange som sier at dette er en gravferd, men det kan likevel være en glad minnestund, sa han etter å ha mottatt utmerkelsen. Det ble en god samling som møtte opp til minnestunden. Flere hundre entusiaster av ulik grad hadde møtt opp for å grille, drikke og kose seg i den deilige sensommer-varmen.

– Det beste med Gamlingen har alltid vært den sosiale biten og de gode samtalene. Jeg regner ikke med at det skal bli noe annerledes i kveld.

Fra start til slutt

I 58 år har Ove Simon Pålikoff (82) vært fast inventar på Gamlingen. Hans kjæreste minne er fra da han fikk svømme med OL-gullvinneren Jon Henricks tilbake i 1957, i det bassenget som i dag står tomt.

– Det er bare en av mange minner, men jeg kan huske det som om det var i går, forteller han.

Han har vært med å jobbe på Gamlingen, og har selv vært med å konkurrere aktivt.

– Jeg hadde Vestlands- og fylkesrekorden i butterfly tilbake i min tid. Men, det er mange år siden. Nå går det mest i crawl, sier den spreke svømmeren som snart fyller 83 år.

Marit Steen og Anne Furre Johnsen hadde også tatt turen. De ble kjent i garderoben på Gamlingen.

– Det var sorg her på søndag, vi kunne kjenne det langt inn i sjela. Men, i dag skal vi bare kose oss, sa Johnsen.