August Jensen nærmer seg etter det RA kjenner til en ny proffkontrakt, da flere lag har Coops solide nordlending på blokken etter flere gode resultater denne sesongen. Både i Tour of Norway og Tour des Fjords har Coop-rytteren høstet mye skryt etter ti strake topp 10-plasseringer i de to norske UCI-rittene. Foto: Pål Karstensen

– Et naturlig steg for meg å bli proff

Etter solide plasseringer og mye eksponering under første halvdel av årets sesong er August Jensen ved godt mot med tanke på en ny proffsjanse. Søndag avsluttet han Tour des Fjords med ny topplassering.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter fjorårets sesong gikk proffdrømmen i oppfyllelse for den stødige Team Coop-kapteinen August Jensen. Gleden var stor over å komme til enighet med One Pro Cycling, bare for å finne ut at laget ikke fikk finansieringen i boks og måtte trekke seg.

– Det var en stor nedtur da jeg fikk beskjeden. Det førte til at jeg måtte ha en liten timeout et par dager der jeg tenkte på helt andre ting enn sykkel. Jeg trengte litt tid for å synes synd på meg selv, før jeg kunne gå videre, sier han til RA.

LES OGSÅ: August Jensen blir proff i One Pro Cycling

Ti strake topp ti-plasseringer

Selv om han gjerne skulle vært proff, setter han stor pris på muligheten til å sykle videre for Team Coop.

– Etter at oppholdet i One falt gjennom, snakket jeg med Coop som sto med armene åpne. Jeg trives veldig godt i laget, og selv om jeg veldig gjerne skulle ha vært proff, tenker jeg ikke lenger på den muligheten som var, sier Jensen som nå sikter seg inn mot nye muligheter.

Med ti strake topp-ti-plasseringer, og gode prestasjoner mot ryttere på World Tour-nivå både i Tour of Norway og i Tour des Fjords har nordlendingen gode muligheter til å ta steget ut igjen etter årets sesong.

– Jeg følte i fjor at det var et naturlig steg for meg å bli proff, og jeg mener selv at jeg har tatt steg i riktig retning for å bli enda bedre i år. Jeg må bare fortsette å prestere for å gjøre meg mer attraktiv, sier han.

LES OGSÅ: Sekundstrid om sammenlagtseieren

Arctic Race blir viktig

Søndag avsluttet han Tour des Fjords med nok en sterk fjerdeplass, og endte på fjerdeplass sammenlagt. En plass opp fra forrige uke.

Det har vært to gode etapperitt for min del, der formen har vært bra og vi har jobbet bra som lag. Det er absolutt mye positivt å ta med oss videre i sesongen, sier Jensen som nå skal ta noen rolige dager før avreise til Belgia for neste ritt og en god avslutning på sesongen.

En viktig del av det blir å prestere godt i sesongens tredje ritt på hjemmebane for Jensen, nemlig Arctic Race i august.

– Arctic blir helt klart det store målet på høsten. Også der er det etapper som kan passe meg bra. Det rittet har hatt for vane å ha veldig sterke startfelt, og hvis du gjør det bra der, er det lettere å bli lagt merke til da det er mange World Tour-lag til stede, forteller han.

LES OGSÅ: Nordlending er Team Coops hjemmehåp

Tenker ikke på VM

Et annet høydepunkt for mange norske ryttere denne høsten er selvsagt VM i Bergen.

– Jeg har ikke tenkt så mye på VM, må jeg innrømme. For min del kommer det litt an på hvor mange plasser vi får, og hvilken form proffene våre er i. Og selvsagt min egen form da, sier han.

Fellesstarten i Bergen går 24. september og rytterne skal opp til både Ulriken og Fløien.

– Løypen passer meg i utgangspunktet ganske bra, da bakkene ikke er for lange eller eksplosive. Men den passer også bra for ryttere som Edvald Boasson Hagen, Peter Sagan, Greg Van Avermaet og kanskje også for Alexander Kristoff, sier han og sikter til at han ikke er helt der oppe ennå.

– Sammenlignet med våre to beste er jeg nok ganske lik dem begge, bare i en litt dårligere utgave. Jeg minner nok litt mer om Edvald enn Alex, da Kristoff er blant de absolutt raskeste spurterne i verden. Jeg som Edvald er best i spurter der det ikke er helt flatt eller i mer kuperte løyper, sier Jensen.

LES OGSÅ: Årets første UCI-seier til Jensen og Coop

– August er klar for det neste nivået

Sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen tror det bare er tidsspørsmål før Jensen får ny proffsjanse.

– Det å ha en rytter som presterer på et så høyt nivå som det August Jensen gjør, er utrolig viktig. Alle lag i hele verden ønsker å ha resultatgarantister i laget, og det har vi i August, sier Benjaminsen til RA.

Han er innforstått med at han trolig mister Jensen igjen etter årets sesong er over, da flere lag allerede har meldt sin interesse.

– August holder et så godt nivå og presterer så bra at han er klar for det neste nivået. Det kommer egentlig bare an på hvem som vil satse på ham oppover i systemet, sier Benjaminsen og fortsetter:

– Målet til Team Coop er å utvikle unge ryttere til å ta steget videre. Får vi dem ut er det en fjær i hatten, sier han.

LES OGSÅ: Team Coop satser på unge talenter

Får proffstøtte av Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen mener Jensen har gode muligheter til å bli proff etter årets sesong. August Jensen har ligget på Boasson Hagen som en klegg under Tour of Norway og Tour des Fjords, og det har Dimension Data-rytteren fått med seg.

– August har kjørt veldig sterkt, både her i Tour des Fjords og i Tour of Norway forrige uke. Fortsetter han å levere like gode resultater, har han gode muligheter til å bli proff, sier Boasson Hagen og fortsetter;

– Han har vært oppe der hele tiden på hver etappe både her og i Tour of Norway, og det vitner om en imponerende stabilitet. Klarer han å holde på den trenden med å samle gode resultater gjennom resten av sesongen, er det det som skal til for å bli proffrytter, sier Boasson Hagen.

LES OGSÅ: Boasson Hagen vant Tour des Fjords