Sarpsborgs Steffen Ernemann er klar for Viking. Foto: Pål Karstensen

Ernemann signerte to-årskontrakt med Viking

Sarpsborgs Steffen Ernemann blir Viking-spiller fra neste sesong.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sarpsborg-kaptein Steffen Ernemann er klar for Viking.

34-åringen som spiller sentralt på midten kommer fra Sarpsborg 08.

– Steffen bringer en vinnermentalitet, som vi er veldig glad for. Han er en god midtbanespiller, og har vært i strålende form for Sarpsborg de årene han har vært der. Han bringer oss stor efaring og rutine på midten, forteller assistenttrener Ian Burchnall.

Ernemann og Burchnall var sammen i Sarpsborg, og Ernemann er den andre spilleren klubben har hentet fra Sarpsborg etter Claes Kronberg.

– Over de siste par ukene har jeg snakket med han og med klubben om muligheten for å hente han inn til Viking, og nå som han er bosman-spiller passet det perfekt inn i vår plan. Vi trenger en som er villig til å være her et par sesonger for å hjelpe våre unge spillere til å utvikle seg, og med hans rutine og innstilling til å hjelpe yngre spillere blir det godt å få han inn i klubben, sier Burchnall.

Han ser for seg at Ernemann spiller på midtbanen, selv om han kanskje kan vikariere som midtstopper som Joackim Jørgensen.

– Han spilte 28 kamper i fjor, og 22 kamper så langt i år, så han er fortsatt i strålende form. Jeg ser på han som en typisk nummer seks, men kanskje han også kan spille midtstopper. Han er en intelligent spiller, selv om han aldri har spilt i den posisjonen før, sier Burchnall.

 

RA kommer tilbake med mer