Preben Erland scoret alle fire målene da Brodd sørget for at de spiller i den nye regionsligaen ved å knuse erkerival VBK lørdag. Foto: Pål Karstensen

Erland-magi da Brodd reddet plassen

Brodd–Vardeneset 4–0. Preben Erland (25) knallet inn fire mål i hatoppgjøret mot VBK og sørget for at Brodd spiller i regionsligaen neste år. Storhaugklubben blir en av to fra Stavanger på nivået og mener det vil gjøre dem mer attraktive.

Følg RA Sporten på Facebook!

Herlig og magisk! Det er deilig å gjøre noe slik på den dagen som virkelig teller, sier spissen fra Hundvåg til RA.

Den store helten på Midjord er klar på at han synes hele laget fortjener dette etter en enorm nivåheving i løpet av sesongen.

LES OGSÅ: Johannessen gir seg som Vidar-trener

Vi er en godt sammensveiset gjeng og dette fortjener vi. Nå blir det nok en fest, smiler han.

– I en unik posisjon

Brodd måtte slå erkerival VBK for å være helt sikre på spill på det nye spissede nivå fire i norsk fotball og leverte varene. Men tilskuerne som kom for å se det smelle, i det beryktede hatoppgjøret, måtte gå skuffet hjem. Bare et eneste gult kort ble delt ut.

Neste år spiller VBK og Brodd i forskjellige divisjoner. Preben Erland mener stallen Brodd nå har bør være god nok for å holde seg.

Mange har vokst mye den siste tiden. Jeg tror vi er gode nok, sier han.

Samtidig er det liten tvil om at attraktivitetsnivået til klubben er i ferd med å heves. i Stavanger blir Madla og Brodd lag nummer tre og fire i kjølvannet bak Viking og Vidar. Det vil gi tilgang på spillere.

Vi er i en unik posisjon nå, sier Erland.

Trener Kristian Sørli er også opptatt av det. Han tror laget kan få et forsprang på de tradisjonelle konkurrentene nå.

Brodd er også en klubb i vekst. I sommer kom det ny kunstgrasbane og nå bygges det nye klubbhuset. Klubben er i vekst, sier treneren.

«Fotballsnakkis»: – Vi gleder oss til å knuse VBK

Kan forsvinne

Om Sørli og Erland er med neste år er dog en annen sak. Trener Sørli legger ikke skjul på at han har ambisjoner som er enda høyere.

Nå kombinerer jeg det å være personlig trener på dagtid med å trene Brodd på kvelden. Jeg vil gjerne leve på heltid av fotballen. Det har jeg gjort før og det ønsker jeg å gjøre videre. Samtidig vil den nye regionsligaen også være fin for min utvikling som trener. I det faget er jeg ung og har i så måte god tid. Men jeg er åpen for større oppgaver om det kommer tilbud, erkjenner han.

Det er også Preben Erland. Spissen, som tok et steg ned etter et mislykket opphold i Vidar, føler seg også klar for å satse skikkelig med selvtilliten på plass igjen.

Jeg ønsker å skape meg et navn her lokalt og vil gjerne spille så høyt oppe som mulig i systemet, sier han.

Viking 2 vant avdeling 5

I 3. divisjon avdeling 5 ble Viking 2 avdelingsvinnere. De slo Start 2 med 4-1 borte lørdag. Madla sikret seg andreplassen i avdelingen med 3-1 over Jerv 2. Laget endte opp ett poeng bak Viking 2. Lura tok 5. plassen med 42 poeng etter å ha tapt 7-1 borte for Vigør.

I avdeling seks endte tabellen med Staal som vinnere på 52 poeng. Bak fulgte Bryne 2, Sandnes Ulf 2 og Brodd - med Haugesund 2 på femteplass med 48 poeng. Dermed gikk også Ålgård ned.

Kampfakta:

3.div. avd. 6
Brodd – Vardeneset 4-0 (0-0)
Midjord, 500 tilskuere
Mål: 1-0 Preben Erland (50.), 2-0 Preben Erland (68.), 3-0 Preben Erland (70.), 4-0 Preben Erland (74.)
Brodd (4-5-1): Dennis Korneiciks – Eirik Garpestad, Petter Midbøe Lunde, Steffen Åvitsland, Per Kristian Nilsen – Fabian Calderon (Gutama Haji fra 89.), Ahmado Ahmed (Jørgen Bakke fra 74.min), Petter Olsen Haukali, Daniel Hadland (Muhammed Akar fra 82,), Jefferson Lindal – Preben Erland (Lars Erik Dahl fra 85.)
Vardeneset (4-4-2): Krister Vistnes – Ørjan Ellingsen, Per Patterson, Lars Holdt Aanensen, Thomas Bjørnevoll – Mikal Hebnes Olsen, Lars Løkling, Christoffer Bigseth Olsen, Kristian Håverstein – Daniel Olsen (Sindri Stray Gautason fra 61.), Morten Vadla (Sindre Salte Dunseth fra 61.).
Gule kort: Sindre Salte Dunseth, Vardeneset.
Dommer: Dag Løvaas, Ganddal IL