Kent Håvard Eriksen bommet på straffe da Sandnes Ulf tapte sin siste treningskamp i oppkjøringen mot FK Haugesund. Her fra en tidligere oppkjøringskamp. Foto: Pål Karstensen

Eriksen brente straffe da Ulf tapte for FKH

Sondre Tronstads mål etter timen spilt på Bogafjell viste seg å bli den avgjørende scoringen, da Kent Håvard Eriksen bommet på straffespark bare tre minutter etter at Haugesund tok ledelsen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sandnes Ulf var verter for FK Haugesund på Bogafjell i det som var den siste treningskampen for dem begge før årets sesong starter neste helg. Begge lag manglet en god del spillere før kamp, og for de lyseblå manglet landslagsduoen Andreas Dybevik og Eirik Larsson i tillegg til Oddbjørn Skartun, Vidar Nisja, Nicolai Geertsen og Egil Selvik.

De som imidlertid var på banen for Sandnes Ulf skapte dagens første store sjanse, men Bojan Zajic måtte se sitt skudd bli blokkert av en Haugesund-spiller. Like før halvtimen spilt fikk Haugesund sin første store mulighet, da Frederik Gytkjær ble spilt igjennom. Dansken kom litt skrått på Ulf-keeper Saku-Pekka Sahlgren, som reddet.

LES OGSÅ: – Bra å møte bedre motstand

FKH tok ledelsen

Noen minutter senere fikk Zajic nok en god mulighet, da han satte et innlegg fra Roy Miljeteig like utenfor stolpen. Flere sjanser var det ikke å skrive hjem om i første omgang, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Sandnes Ulf fikk også den første store muligheten etter pause, da Kjell Rune Sellin plutselig fikk litt tid og rom inne i boksen. Den tidligere Sandefjord-spissen fikk imidlertid ikke dreis på avslutningen, som trillet utenfor. FKH svarte imidlertid med å skape sin egen store sjanse, da Ibrahim Shuaibu styrte et innlegg fra Gytkjær utenfor.

Etter en times spill tok FKH ledelsen, da ballen endte opp i beina til Sondre Tronstad etter et innlegg fra høyrekanten. Backen, som fikk sjansen på grunn av FKHs skadeforfall, satte ballen kontant i nettet bak Sahlgren som ikke kunne gjøre så mye med scoringen.

LES OGSÅ: – Forskjellen på lagene har aldri vært mindre

Eriksen bommet på straffe

Sandnes Ulf fikk muligheten til å svare umiddelbart, da Bojan Zajic ble felt i FKH-boksen. Kent Håvard Eriksen skrittet opp for å ta straffesparket, men Ulf-spissen fikk ikke ballen langt nok ut i hjørnet, slik at FKH-keeper Helge Sandvik kunne fange den i fast grep.

Etter den kalddusjen var det Haugesund som hadde de beste sjansene til å øke ledelsen, og Eliteserielaget hadde et visst grep om kampen. Liban Abdi og Frederik Gytkjær hadde de største sjansene, og Abdi hadde blant annet et skudd i stolpen. Helt på slutten fikk imidlertid Sandnes Ulf en gyllen mulighet, men Haugesund rodde det hele i land og gikk seirende ut av Rogalandsderbyet.

LES OGSÅ: Viking hentet opp Sandnes Ulf