Er EM-kongen «Årets sportsnavn»?

En 17-åring med dobbelt EM-gull? Eller kanskje trenerveteranen Bjarne Berntsen? Uego og RA-sporten inviterer tradisjonen tro deg til å bestemme hvem som er «Årets sportsnavn» i 2018.

Følg RA Sporten på Facebook!

Du kan stemme ved å trykke her, i bunnen av saken, eller ved å gå inn på RA-sportens facebooksider.

Etter nok en fantastisk sesong av Team Ingebrigtsen er den unike løpsfamilien fra Sandnes umulig å komme unna når vi lanserer våre kandidater.

Så høyt er nivået på prestasjonene i 2018 at EM-bronse faktisk ikke holder for å bli nominert som kandidat for Henrik Ingebrigtsen.

Norsk rekord

For de to store sportslige prestasjonene i år var det Jacob og Filip som sto for. Med gull både på 1500 meter og 5000 meter under EM i Berlin fikk fenomenet Jakob Ingebrigtsen sitt definitive internasjonale gjennombrudd. Som 17-åring knuste han alle på to av friidrettens gromdistanser og sensasjonen var komplett.

Broder Filips 3.30.01 på 1500 meter gir også ham en plass i feltet over de nominerte. Brødrene har hele tiden hatt 3.30-grensen som et mål. Stor nærmere kommer du ikke. Selv om det kladdet i EM kommer man ikke unna den fantastiske norske rekorden.

Trener og pappa Gjert er også umulig å komme unna. Mannen bak de vanvittige prestasjonene må selvsagt med som kandidat.

For Gunn-Rita Dahle Flesjå blir dette den aller siste nominasjonen som aktiv utøver.

Hun legger nå opp. Likevel klarte vinneren fra 2004 og 2005 å avslutte med stil. Hun sikret seg verdenscupseier nummer 30 på terrengsykkelen. I tillegg vant hun EM-gull i maraton EM – og tok antallet mesterskapsgull til 20 i karrieren. Da er totalt 50 et fint rundt tall å gi seg på som 45 åring. Det holder også til nominasjon hos oss.

«Bjarnosaurus» må med

De færreste hadde nok sett for seg Bjarne Berntsen i en nominasjon her for et år siden, men det få ting genererer mer oppmerksomhet enn suksess med Viking – selv om det var snakk om et opprykk fra nivå to. Kanskje distriktets mest omtalte person i 2018.

Legger du til synet av Figgens store sønn i dinosaurdrakt er hans nominasjon selvskreven.

Tommy Høiland må også med. Ingen Viking-spiss har vært involvert i flere mål på en sesong i dette årtusenet og han ble også klart poengkonge og toppscorer i Obos-ligaen.

Fra fotballens verden fortjener også Birger Meling selvsagt en nominasjon. Seriegull og NM-gull med RBK er alltid sterkt. At han har gjort venstrebacken på landslaget til sin egen enda sterkere. Topper du det med gruppeseier i Nations League er han en verdig kandidat her.

Sparebanken Vests Uego er RAs samarbeidspartner i kåringen. De vil donere 10.000 kroner til et veldedig formål vinneren skal velge ut.

Prosjektet handler om å ha det gøy samtidig som du kan gjøre noe bra for andre. Det kan du lese mer om på uego.no.

Hvem som skal bli Årets sportsnavn i 2017, er det likevel DU som skal avgjøre.

Tidligere vinnere:

2017: Dan Kissel
2016: Josh Soares
2015: Alexander Kristoff
2014: Ruben Smith
2013: Are Strandli
2012: Martin Strandfeldt
2011: Sarah Louise Rung
2010: Petter Thoresen
2009: Cecilie Drabsch Norland
2008: Cecilie Drabsch Norland
2007: Allan Gaarde
2006: Gunnar Johansson
2005: Gunn-Rita Dahle Flesjå
2004: Gunn-Rita Dahle Flesjå
2003: Jari Kesti

Det kan stemmes på våre Facebook-sider fram til julaften.

Godt valg!