Equinor planlegger verdensledende hydrogenanlegg

Equinor lanserer et nytt prosjekt for utvikling av et av verdens første anlegg for storskala produksjon av hydrogen fra gass i kombinasjon med karbonfangst- og lagring (CCS).

 Anlegget skal være i Storbritannia, og kalles Hydrogen to Humber Saltend (H2H Saltend). Prosjektet kan markere starten på en avkarbonisering av industriklyngen i Humber-området, som har noen av de høyeste utslippene i Storbritannia, ifølge Equinor sin pressemelding. 

H2H Saltend støtter britiske myndigheters mål om å opprette minst én industriklynge med lave CO2-utslipp innen 2030, og verdens første netto nullutslippsklynge innen 2040. Prosjektet baner også vei for visjonen til Zero Carbon Humber-alliansen, som Equinor og partnerne kunngjorde i 2019.

LES OGSÅ: Satser stort på hydrogen: – Rogaland kan bli pioner-fylket

900.000 tonn CO2

Prosjektet vil kunne redusere utslippene fra Saltend Chemicals Park med nærmere 900.000 tonn CO2 per år. 

– Verden vil fortsatt ha behov for mer energi med lavere utslipp for at vi skal nå målene i Parisavtalen. Det krever en omfattende avkarbonisering av bransjen, der vi mener at karbonfangst og -lagring samt hydrogen kan, og må, spille en betydelig rolle. Med private og offentlige investeringer og en støttende linje fra britiske myndigheter, vil H2H Saltend-prosjektet demonstrere mulighetene i disse teknologiene. Sammen kan vi gjøre Humber og Storbritannia til et verdensledende eksempel som andre kan lære av, sier Irene Rummelhoff, konserndirektør for Markedsføring, midtstrøm og prosessering i Equinor, i pressemeldingen.