Pontus Engblom scoret sitt første hattrick for Sandnes Ulf mot Hødd, og feirer her etter å ha scoret sitt tredje mål for kampen på sin andre straffe for dagen. Foto: Pål Karstensen.

Engblom kvitterte for spillerpris med sitt første hattrick

Pontus Engblom ble igjen tungen på vektskålen da Sandnes Ulf knuste Hødd. Supersvensken leverte sitt første hattrick for klubben og skal nå ta med seg formen til kvalifiseringsoppgjøret mot Kongsvinger.

Følg RA Sporten på Facebook!

Før kampen fikk Pontus Engblom beviset på at han hadde blitt kåret til OBOS-ligaens beste spiller. Ligaens toppscorer brukte så bare ni minutter på å score dagens første to mål, og avgjorde med det langt på vei kampen.

– Det kjennes veldig stort å få prisen som årets beste spiller, spesielt når det er stemt frem av fansen og de andre lags kapteiner, så det er en stor ære for meg. Jeg har hatt en veldig god sesong, og er veldig glad for å ha fått mitt første ordentlige hattrick. Det gir både meg og klubben masse selvtilit inn mot cupspillet, sier Engblom.

LES OGSÅ: Pontus Engblom kåret til årets spiller

– Det er nå sesongen virkelig begynner

Svensken stoppet først på 26 seriemål i årets sesong, og er et hav foran alle andre på toppscorerlisten. For han selv betyr det ingenting hvis laget ikke rykker opp til Tippeligaen i årets sesong.

– Det har vært en god sesong for min del, men samtidig er det nå alvoret begynner. Nå møter vi Kongsvinger på lørdag i det som er sesongens viktigste kamp, så det er egentlig ikke før nå sesongen virkelig starter. Jeg er helt sikker på at de ikke ønsket å komme hit for å spille bortekamp, og det at vi fikk hjemmebanefordelen må vi utnytte, sier Engblom.

Sandnes Ulf slo Kongsvinger borte og spilte uavgjort hjemme, og Engblom er full av respekt for cupfinalistene de møter til første playoffkamp kommende lørdag.

– Det er kanskje det beste laget vi har møtt her hjemme i årets sesong, så vi må være på vårt absolutt beste for å slå dem. Men vi har en fordel med å spille på naturgress og har støtten fra publikum i ryggen, så nå håper jeg så mange som mulig kommer hit for å hjelpe oss med målet vårt om å rykke opp, sier Engblom.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf vant 5-0, mens Bryne rykket ned

Skryter av måten spillerne responderte på

Trener Bengt Sæternes var etter kampen mest fornøyd med hvordan laget responderte etter forrige helgs tap for Åsane.

– Spillerne må få mye av æren for hvordan de har reist seg etter den kampen vi leverte i Bergen forrige uke, og for den måten de svarte på i dag. Det er en indre justis i laget som har vokst frem gjennom sesongen, og spillergruppen hadde en god prat der de selv var klar over at de ikke kunne være bekjent av det de leverte forrige helg, forteller Sæternes.

Han sier at laget fikk et mentalt overtak på Hødd med den gode starten på kampen, men selv med 5-0 seier og Kongsvinger-tap tror han ikke Sandnes Ulf har et like sterkt mentalt overtak på cupfinalistene fra Hedmarken.

– Kampen mot Kongsvinger kommer til å bli gøy å se på, og veldig gøy å delta i. Jeg tror ikke det betyr så mye at vi vant i dag og de tapte, for både vi og Kongsvinger er gode lag som kan prestere like godt både hjemme og borte. Jeg kjenner Kongsvinger godt etter å ha spilt mot dem flere ganger og sett dem spille mye, og de har et godt grunnspill og er gode offensivt. Men de er dårligst der vi er gode, og det gir oss gode muligheter, sier Sæternes.

LES OGSÅ: Sæternes likte ikke holdningene