Endte Vikings rekke uten tap

André Ellertsen og Sandnes var det første laget til å knekke Viking i årets sesong i håndballens 1. divisjon. Han mener seieren i derbyet kan snu hele sesongen for klubben.

Følg RA Sporten på Facebook!

Bakspilleren herjet tidvis med nyopprykkede Viking. Selv om drakten hans var totalt revet i filler etter kampen, og Viking ga ham frimerke i lengre perioder, scoret han åtte ganger.

Etterpå var sønnen til den tidligere Viking-legenden Kjetil Ellertsen meget godt fornøyd.

– Dette var deilig. Og veldig viktig! Vi har hatt en svak start på sesongen, men var gode mot TIF Viking sist. Nå fikk vi dratt med oss tempoet fra den kampen hit. Denne seieren kan vise seg å bli veldig viktig for resten av sesongen vår, sier Ellertsen til RA.

LES OGSÅ: Veteranen Rafoss (34) klar for nok et håbdballderby

Avgjorde like etter pause

Bakspilleren til Sandnes mener kampen ble avgjort i minuttene etter pause. Da stakk det tidligere eliteserielaget fullstendig ifra Joar Gjerdes Viking.

– Vi satte inn nådestøtet da. Akkurat som vi snakket om i garderoben. Vi svevde på bølgen en stund, men ble for forsiktige da ledelsen ble større. Vi satte ikke sjansene framover og da fikk Viking hente litt inn på oss igjen, sier Ellertsen.

Han koste seg også på lokalhåndballens vegne. Selv om det ikke var like stinn brakke i Storhallen som da Viking og SIF barket sammen i gamle dager var det mye folk og meget god stemning.

– Virkelig kjekt med så mye folk på tribunene, slår han fast.

– Og nå er målet å gå rett opp i eliten igjen?

– Vi ønsker ikke å snakke om mål. Vi skal gjøre det så godt som vi kan. Ta steg i rett retning hele tiden.

Det som er sikkert er at Ellertsen må ha ny drakt etter et håndballderby hvor det tidvis smalt i duellene.

– Det er ikke ofte vi får nye drakter så det passer meg bra, gliser han.

LES OGSÅ: Hjemmeseier for både Viking og Sandnes

Bunnivået for svakt hos Viking

Viking-trener Joar Gjerde var ikke like fornøyd som Ellertsen.

– Det er alltid tungt å tape derby som dette når du kjenner spillere og trenere så godt. Samtidig tapte vi dette på grunn av egne feil. Sandnes vant fullt fortjent, sier Gjerde.

Han er den første til å innrømme at de aldri klarte å stanse skytset fra Lars Sigve Hamre (ni mål) og Ellertsen (åtte mål).

– Vi fikk ikke nok høyde mot dem i forsvar. Når det er sagt overrasket ikke Sandnes. De kom med det vi forventet.

Selv om statusen som ubeseiret i serien røk for Viking trøster Gjerde seg med at de har fått se at de kan slå de fleste i divisjonen på gode dager. Hvem som havner bak de tre i toppen tror han er åpent. Da spillerne satte som mål å bli topp seks i 1. divisjon som nyopprykket lag syntes han det var et hårete mål. Nå tror han det er mulig.

– Men vi har også fått se at bunnivået vårt ikke er godt nok mot de beste i denne divisjonen. Vi har snakket om å falle helt ut av kamper som vi gjorde etter pause i dag. Det må vi gjøre noe med, sier Gjerde.

LES OGSÅ: Ønsker å leve av håndballen

Kampfakta:
Håndball, 1. divisjon menn
Viking – Sandnes HK 29–32 (13–17)
Stavanger idrettshall, 590 tilskuere
Mål Viking: Samson Kallestad 1, Trym Johannessen 2, Jarle Tjora 4, Sebastian Mossestad 6, Alexander Christoffersen Blonz 3, Emil Vieugue 5, Kjartan Johansen 2, Helgi Høydal 3, Tord Hansen Bleivik 1, Hermann Gjekstad 2.
Mål Sandnes: Lars Sigve Hamre 9, Morten Linder 4, Henning Knutsen 1, Martin Hare 3, Abel Nagy 4, Sander Marthinsen Ree-Lindstad 3, André Ellertsen 8.
Utvisninger: Viking 2x2 min. Sandnes 3x2 min.
Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Takaya.