Endelig vant Viking

Viking-Herkules 29–24. Tretten scoringer fra rutinerte Edwin Fjeldtvedt bidro sterkt til at Viking HK tente nytt håp om å holde seg i 1. divisjon etter seier mot tabellnabo Herkules.

Viking har vært i kjempetrøbbel etter nedrykket fra Grundigligaen i fjor og heisen virket å være på vei rett ned i 2. divisjon før seieren lørdag.

Laget ble lørdag ansporet av en svært god start på kampen og ledet 6-1 etter ti minutters spill.

Den ledelsen ga Viking aldri fra seg og gikk til pause med 15-10-ledelse.

I andre omgang fortsatte vingen Fjeldtvedt sitt målshow og laget kunne juble for to svært viktige poeng. Karl Henrik Knutsen scoret seks ganger i kampen.

Med seieren rykket Viking bort fra bunnplassen i serien og har to poeng opp til Haugaland på trygg grunn.

Trener Gunnar Blombäck har hele tiden hatt troen på at det skal snu. Før kampen sa han følgende.

– Denne divisjonen er jevn. Det så du da bunnlaget Haugaland slo topplaget Sandefjord sist. Selv tapte vi med tre-fire mål mot dem. Viking har kun tapt stygt i én kamp i år. Her er det fortsatt alle muligheter. Jeg har troen, sier treneren.