Annonse
Oilers har havnet i en skandinavisk gruppe, med ett tsjekkisk innslag, i årets CHL. Her feirer de NM-gull og det faktum at de er klare for CHL tidligere i vår. FOTO: NTB Scanpix

Endelig svensk motstand for Oilers

Gruppene i Champions Hockey League ble i dag trukket i Köln. Oilers skal endelig få prøve seg mot svensk motstand.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Opp av hatten kom svenske Malmö Redhawks, finske Kalpa Kuopio og tsjekkiske Kometa Brno for Oilers.

De norske dobbeltmesterne har i flere år ønsket å teste seg mot en svensk motstander og nå får de det i Malmö Redhawks.

Dette er spenennde lag. Vi har blant annet ikke møtt svenske lag før. Det skal bli kult å prøve seg mot dem. Så vet vi at de andre er gode. KalPa har vi slått før. Litt typisk at vi fikk ett lag vi har møtt før. Det har vært en tendens, sier keeper Henrik Holm til RA.

Laget, som spiller sine hjemmekamper i gigantiske Malmö Arena som tar 12.600 tilskuere, ble i år nummer åtte i grunnserien i SHL og kom til semifinalen i sluttspillet. Malmö er ikke blant de aller beste svenske lagene. De ble nummer 12 i fjor i det som var den første sesongen etter opprykk i 2014/2015.

Pål Higson var også fornøyd med svensk motstand.

Først og framst gøy med et svensk lag. Malmö er lett å reise til for fansen. Spennende plsass med en flott arena, sier han på telefon fra Köln og trekning.

Ny finsk motstander

Laget skal også nok en gang opp mot finsk motstand. Denne gang mot KalPa Kuopio som ble nummer tre i grunnserien i Finland. De tapte finalen mot dobbeltvinner Tappara - som Oilers tidligere har slått i CHL.

Det siste laget i puljen er tsjekkiske Kometa Brno. De ble nummer seks i grunnserien, men vant sluttspillet i den sterke tsjekkiske ligaen.

KalPa har vi møtt før. Brno har vi ikke møtt. Rent sportslig sett har vi en mulighet. Men vi er underdogs uansett her. Lagene i seedingruppe en, to og tre skal være bedre enn oss. Men vi har en sjanse. Brno er omtrent som Trinec i kvalitet vil jeg tro. Byen har rykte på seg for å være spesielt flott og alle sier de har  det beste publikummet i tsjekkia, sier Higson.

CHL er spisset sportslig

Gruppen Oilers har havnet i denne ganger er med andre ord interessant med en svensk motstander - samtidig som den er beintøff sportslig sett.

CHL starter 24. august og det skal spilles 125 kamper før vinneren er kåret i turneringer. Oilers har deltatt hver sesong siden starten til tross for at de ikke er blant eierklubbene.

CHL er kommende sesong redusert til 32 lag for å spisse det sportslige produktet.

 

Annonse