– En uverdig kommentar fra en statsminister i en slik situasjon

Fylkesordfører Marianne Chesak (Ap) tok til Facebook for å uttrykke sin frustrasjon over vår egen statsminister, Erna Solberg (H) tirsdag kveld.

– Jeg ble overrasket og litt sjokkert over at Erna Solberg konsentrerte seg om neste måltid i en slik situasjon. Dette er en storbrann, og det er alvorlig. Kanskje hun ikke har tatt alvoret innover seg, sa Marianne Chesak til RA tirsdag kveld. 

Hun reagerer på Solberg sine Twitter-poster som ble publisert like etter at det hadde blitt opplyst om brann i et parkeringshus på Stavanger lufthavn. Solberg skriver følgende på Twitter: 

– Da ble vi brannfast etter Johan Sverdrup-åpning. Nå blir det kjøring fra Stavanger til Oslo Så nå lurer vi – hva er beste fastfoodsted på veien. 

Chesak sier videre til RA:

– Jeg pleier ikke å gå ut med kritikk slik, men det er snakk en skikkelig agressiv brann hun har vært midt oppi. Jeg ble rett og slett sjokkert over vinklingen hennes, sier hun.

– Det er dramatisk, og siste nytt er at deler av parkeringshuset har rast sammen. Vi får håpe det ikke er fare for ytterligere spredning, legger Chesak til. 

I et innlegg publisert på fylkesordførerens Facebook-side skriver Marianne Chesak (Ap) følgende: 

«Noen ganger viser statsledere vei i kriser, og føler med dem som står midt oppi den. Dette er ikke en av de gangene. På sin offisielle twitterkonto spør Erna Solberg om beste fastfood-sted på vei hjem fra Stavanger mens parkeringen på Sola flyplass står i brann. Det er en uverdig kommentar fra en statsminister i en slik situasjon. På vei hjem fra Johan Sverdrup-åpningen blir altså pølsen viktigst når byen hun drar fra opplever en storbrann. Jeg vil takke alle dere som jobber på spreng for å få brannen under kontroll og håper det lykkes å redde mest mulig.»

– For regionen er dette en alvorlig hendelse, og det vil ramme flyplassen i lang tid. Det rammer også næringslivet i stor grad, og det er alvorlige konsekvenser og mange verdier som går tapt, sier fylkesordføreren til RA. 

Hun mener at statsministeren heller burde uttrykt bekymring og ønsket de som jobber med å slukke brannen, lykke til. 

Solberg skriver følgende i en tekstmelding til RA: 

– Hvis fylkesordføreren hadde hørt på NRK hadde hun hørt meg si at det viktigste nå er at det går bra med brann- og redningsmannskapene og at de får kontroll over brannen.