Emisjonsmillionene har begynt å rulle inn i Viking. Ole Rugland virker å ha klart å få med seg de store aksjonærene i emisjonen. Foto: Torbjørn Svendsen

Emisjonen har passert 10 millioner

Stadig flere av aksjonærene i Viking Fotball AS melder at de er med på sin andel av emisjonen. I løpet av dagen har det kommet inn snaut 800.000 kroner. Totalen er nå over 10 millioner. Målet er på mellom15 og 20 millioner. 15 millioner er minstebeløp for gjennomføring.

 Følg RA Sporten på Facebook!

De største bidragene i løpet av fredagen kom  Amdal Holding som gikk inn med 546.600 kroner for å beholde sin andel av aksjene totalt i Viking Fotball AS. Også Goggen AS gikk inn med sin andel som er på 136.650 kroner. Også flere av de mindre, private aksjonærene har gitt beskjed om at de støtter opp om kapitalutvidelsen. Totalt er beløpet nå et sted mellom 10 og 11 millioner kroner.

Nyvalgt styreleder Ole Rugland i det nye AS-styret sendte før 17. mai ut en oppfordring til aksjonærene på e-post hvor han ba alle bidra i emisjonen.

«Som dere alle vet står vi overfor store økonomiske utfordringer, men jeg er overbevist om at vi sammen skal klare dette. Første forutsetning for å kunne gjøre de nødvendige omstillinger vil være at vi skaper et økonomisk handlingsrom. At den pågående emisjonen blir fulltegnet, vil være kritisk for å skape dette handlingsrom. Derfor håper vi at dere alle vil være med å bidra i denne for Viking utfordrende situasjon.»

Rugland har selv lovet at han skal bidra med det fulle beløpet i emisjonen gjennom sin eierpost på 12,9 prosent i Stavanger Investering AS. Dette tilsvarer et beløp på 2,588 millioner kroner.

Samtidig har også Stiftelsen Viking FK, som forvalter klubbens aksjer og er største eier med 14,8 prosent, fått mandat til å tegne seg for 2,958 millioner kroner gjennom Vikings FKs ekstraordinære årsmøte nylig.

Rugland ba om oversikt

Torsdag ba Rugland aksjonærene sende inn tegningsblankettene allerede innen fredag for å gi styret større oversikt.

Responsen har ikke latt vente på seg. I morgentimene i dag bekreftet Westcos Trygve Jacobsen per e-post at de går inn med 643.344 ferske kroner i emisjonen.

LES OGSÅ: Ruglands plan ble klappet gjennom

Konserndirektør for kommunikasjon i SpareBank 1 SR-Bank, Thor-Christian Haugland, bekreftet like etter at banken bidrar med sin skjerv – som er 1,175 millioner kroner gjennom SR-Investering.

Ådne Kverneland har også bekreftet at Brødrene Kverneland bidrar med totalt 464.610 kroner, og det samme har Ove Tveteraas gjort gjennom sitt eiendomsselskap. Tveteraas eiendomsselskap AS går inn med 824.000 kroner.

Her er oversikten over Vikings største eiere (ekstern lenke):

Audun Skartveit i Bergtor har gjort det samme. De går inn med 603.538  sårt tiltrengte kroner, mens Maksi Eiendom har gitt beskjed om at de går inn med sine 17.081 kroner.

15 millioner er minimum

Dermed er minst 9.273.573 kroner i frisk kapital sikret for Viking. Målet er likevel langt høyere. Klubben håper på et sted mellom 15 og 20 millioner i emisjonen.

Gjennomføringen av kapitalutvidelsen i Viking forutsetter at klubben minst utsteder tre millioner nye aksjer – maksimalt fire millioner. Det betyr at det kreves at aksjonærene minimum tegner seg for 15 millioner kroner i emisjonen før den er gyldig. Dermed er klubben nå godt over halvveis til det tallet allerede.

Emisjonen har frist til 26. mai klokken 16.00. Tegningen startet 12. mai.

NB! RA har ikke oversikt over hvilke aksjonærer som faktisk har tegnet seg – kun hvem som per e-post har gitt beskjed om at de skal gjøre det. Dermed kan tallet vi opererer med i praksis alt være langt høyere.

Saken oppdateres!