Det meldes om vanskelig kjøreforhold. Foto: NTB scanpix

Ekstremværet blåser forbi

Mulig ekstremvær på Vestlandet er nedgradert til obs-varsel.

Til tross for store nedbørsmengder og kraftig vind, er uværet på Vestlandet ikke så kraftig som man fryktet. Mulig ekstremvær er nedgradert til obs-varsel.

Obs-varselet gjelder Rogaland og Hordaland, der det torsdag ettermiddag ventes liten storm og et lavtrykk mellom Boknafjorden og Hardangerfjorden.

– Vær obs på kraftige vindkast mellom 25 og 35 meter per sekund innover land, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Mye regn

Det er også ventet mye regn, på det meste opp mot 120 millimeter i løpet av 24 timer enkelte steder.

Nedbøren kan få store konsekvenser. Blant annet ble Fv. 520 ved Svandalsfossen i Sauda stengt for trafikk torsdag formiddag. Kun utrykningskjøretøy kan passere. Årsaken til at vegen er stengt, er stor vannstand i fossen. Entreprenør har vakter på begge sider av fossen, melder Vegtrafikksentralen på Twitter.

Ved 11.30-tiden melder Vegtrafikksentralen at det nå er mulig å passere fossen. Vakter fra vegvesenet dirigerer trafikken gjennom.

Hellelandsvassdraget gjennom Gyadalen i Eigersund kommune er på kraftig oppadgående, ifølge NRK. Her styrker nå kommunen beredskapen.

Informasjonssjef Leif E Broch i kommunen sier de venter en flomtopp i løpet av formiddagen. Vannstanden har steget fra to meter til over tre meter i løpet av natten.

Det har gått av flere steinras i Rogaland og Hordaland. På fylkesvei 503 mellom Vikeså og Byrkjedal er veien stengt på grunn av et steinras ved Gloppedalsura, melder Vegvesenet. Også riksvei 13 ved Odda har det vært et steinras, der store steiner raste ut i veien. To biler ble tatt av raset og en person ble sendt til sykehus med lettere skader.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har utstedt flom- og jordskredvarsel for Hordaland, Rogaland og vestlige deler av Agder grunnet mye regn og stor snøsmelting. (©NTB)